• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu Serbijas integrācijai Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2011., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

22.07.2011., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu Serbijas integrācijai Eiropas Savienībā

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis apsveic Serbiju ar 20.jūlijā notikušo kara noziegumos apsūdzētā Gorana Hadžiča arestu.

"Kā zināms, G.Hadžičs bija pēdējais no Hāgas Starptautiskā kara noziegumu tribunāla bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) meklētākajiem kara noziedzniekiem," norāda ārlietu ministrs.

"Viņa aizturēšana ir vēsturisks notikums ne tikai Serbijai un pārējām Rietumbalkānu valstīm, bet arī visai Eiropai, jo ļaus pāršķirt Eiropas nesenās vēstures vienu no dramatiskākajām lapaspusēm. Ar savu drosmīgo un mērķtiecīgo rīcību Serbija ir uzskatāmi apliecinājusi Eiropas vērtību un ideālu respektēšanu. Esmu pārliecināts, ka notikušais pozitīvi ietekmēs Serbijas ES integrācijas procesu un piešķirs tam jaunu dinamiku," uzsver ministrs.

Latvija atbalsta Serbijas ES integrāciju. Kandidātvalstu un potenciālo kandidātvalstu pilnīga sadarbība ar ICTY ir svarīgs dalības ES politiskā kritērija elements.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!