• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrijas 1993. gada 16. jūnija nolikums Nr. 122 "NOLIKUMS Par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanas kārtību kinofilmu un videofilmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas uzņēmējdarbībai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1993., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

IGAUNIJAS REPUBLIKAS, LATVIJAS REPUBLIKAS UN LIETUVAS REPUBLIKAS NOLĪGUMS PAR BRĪVO TIRDZNIECĪBU

Vēl šajā numurā

14.09.1993., Nr. 73

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kultūras ministrija

Veids: nolikums

Numurs: 122

Pieņemts: 16.06.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOLIKUMS

Par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanas kārtību kinofilmu un videofilmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas uzņēmējdarbībai

Apstiprināts

ar Kultūras ministra

1993.gada 16.jūnija

pavēli Nr.122

I.Vispārējie noteikumi.

1. Šajā nolikumā noteikta speciālu atļauju (licenču) izsniegšana uzņēmumiem (uzņēmējasabiedrībām), kas piešķir juridiskas tiesības izplatīt un publiski demonstrēt kinofilmas un videofilmas Latvijas Republikas teritorijā.

2. Licencēšanas mērķis ir ierobežot nelikumīgā ceļā iegādātu un pavairotu kinofilmu un videofilmu izplatīšanu un publisku demonstrēšanu, garantēt Latvijas Republikas likumu un citu normatīvo aktu, kas attiecas uz augstāk minētajiem uzņēmējdarbības veidiem, ievērošanu, filmu īpašumtiesību un autortiesību aizsardzību.

3. Speciālu atļauju (licenču) izsniegšana tiek veikta, pamatojoties uz Latvijas Republikas 1993.gada 12.janvāra likumu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990.gada 26.septembra likumā "Par uzņēmējdarbību", Latvijas Republikas 1993.gada 11.maija likumu "Par autortiesībām un blakustiesībām" un saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1993.gada 27.maija lēmumu Nr.266 "Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālas atļaujas (licences) atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai", kā arī šo nolikumu.

4. Lēmumu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu pieņem un licences izsniedz kultūras ministra apstiprināta licencēšanas komisija, kas darbojas saskaņā ar šo nolikumu.

5. Speciālas atļaujas (licences) izsniedz, pamatojoties uz licencēšanas komisijas lēmumiem, uz laiku līdz pieciem gadiem.

2. Licenču pieprasīšanas un izsniegšanas kārtība.

6. Lai saņemtu speciālu atļauju (licenci) kinofilmu un videofilmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas uzņēmējdrbībai Latvijas Republikas teritorijā, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) iesniedz licencēšanas komisijai sekojošus dokumentus:

- kultūras ministra apstiprināta parauga pieteikumu;

- Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra izsniegtās reģistrācijas apliecības norakstu (kopiju);

- Valsts finansu inspekcijas izziņu par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un pilnīgu norēķināšanos ar budžetu.

Jautājuma galīgai izlemšanai licencēšanas komisija drīkst pieprasīt papildus informāciju vai dokumentus.

7. Ieinteresētās personas ir tiesīgas piedalīties licencēšanas komisijas sēdēs attiecīga jautājuma izskatīšanā tikai pēc komisijas priekšsēdētāja uzaicinājuma.

8. Licencēšanas komisijas sēdi sasauc tās priekšsēdētājs pēc vajadzības, vienlaikus izlemjot jautājumu par ieinteresēto personu uzaicināšanu.

Sēdes vada komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā, komisijas locekļu ievēlētais priekšsēdētāja vietas izpildītājs.

9. Pieteikumi par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu jāizskata 30 dienu laikā no to saņemšanas dienas. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma izlemšanai, komisija trīs dienu laikā nosūta pieteicējam paziņojumu, kurā pieprasa papildus informāciju vai dokumentus. Laika periods no paziņojuma izsūtīšanas dienas līdz papildus informācijas un dokumentu saņemšanas dienai pieteikuma izskatīšanas termiņā netiek ieskaitīts.

Ja divdesmit dienu laikā pēc norādītā paziņojuma izsūtīšanas pieteicējs nav iesniedzis pieprasītās ziņas vai dokumentus, pieteikums tiek aizsūtīts licences pieprasītājam bez izskatīšanas.

10. Licencēšanas komisija ir tiesīga pieņemt sekojošus lēmumus:

- par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu;

- par atteikumu izsniegt speciālu atļauju (licenci);

- par izsniegtās speciālās atļaujas (licences) anulēšanu.

11. Licencēšanas komisija lēmumus pieņem ar balsu vairākumu, ņemot vērā, ka priekšsēdētājam, tāpat kā komisijas locekļiem, ir viena balss.

12. Licencēšanas komisija ir tiesīga atteikt izskatīt jautājumu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu, ja iesniegti nepilnīgi noformēti dokumenti.

13. Atteikumu izdot speciālu atļauju jāizsniedz vai jānosūta desmit dienu laikā pēc attiecīga lēmuma pieņemšanas.

Atteikumam jābūt motivētam.

Pieteikuma iesniedzējs ir tiesīgs atteikumu pārsūdzēt tiesā.

14. Speciālo atļauju (licenci), kas izgatavota pēc noteikta parauga, paraksta licencēšanas komisijas priekšsēdētājs, un viņa paraksts tiek apstiprināts ar speciāli izgatavotu licencēšanas komisijas zīmogu.

3. Licenču anulēšanas tiesības.

15. Licencēšanas komisija ir tiesīga anulēt izsniegto speciālo atļauju (licenci), ja:

- gada laikā pēc speciālas atļaujas (licences) saņemšanas nav uzsākta attiecīgā veida uzņēmējdarbība;

- atklājas, ka pēc specālas atļaujas (licences) saņemšanas, veicot attiecīga veida uzņēmējdarbību, tiek pārkāpti Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Ministru Padomes lēmumi, kinofilmu un videofilmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas noteikumi un citi valsts pārvaldes institūciju normatīvie akti.

16. Par licencēšanas komisijas lēmumu anulēt kāda uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) speciālo atļauju (licenci) piecu dienu laikā tiek informēts Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs.

17. Licencēšanas komisijas sēdes protokolu paraksta tās priekšsēdētājs un sēdē klātesošie komisijas locekļi.

Licencēšanas komisijas lietvedību nodrošina komisijas sekretāre.

18. Lēmumu par speciālas atļaujas (licences) anulēšanu var pārsūdzēt tiesā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!