• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par klimata pārmaiņām un enerģijas ražošanu no biomasas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2011., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 19.jūlijā

Vēl šajā numurā

21.07.2011., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par klimata pārmaiņām un enerģijas ražošanu no biomasas

Zemkopības ministrijas (ZM) parlamentārais sekretārs Armands Krauze 19.jūlijā Briselē, piedaloties Polijas lauksaimniecības ministra Mareka Savicka organizētajā apspriedē par klimata pārmaiņām un enerģijas ražošanu no biomasas, uzsvēra, ka Latvijas lauksaimnieki ir gatavi iesaistīties siltumnīcu gāzu emisijas samazināšanas pasākumos, ja šim nolūkam tiks paredzēts Eiropas Savienības (ES) atbalsts.

ZM parlamentārais sekretārs A.Krauze diskusijā norādīja: "Latvijas lauksaimnieki saprot, ka ir jāpalīdz novērst klimata izmaiņas, samazinot siltumnīcu gāzu emisijas, un ir gatavi iesaistīties šajos pasākumos. Taču tas nevar notikt bez Eiropas Savienības atbalsta, jo daudzu pasākumu ieviešana ir dārga un samazina lauksaimnieku konkurētspēju."

Tāpat A.Krauze, skaidrojot Latvijas pieeju, teica: "Eiropas Savienības līmenī skaidri jānosaka kritēriji, lai atbalstītu ražojošos lauksaimniekus, nevis lielas, ar lauksaimniecību nesaistītas firmas, kurām nav kūtsmēslu un līdz ar to arī pašu ražotas biomasas, kas nepieciešama bioenerģijas ražošanai. Novirzot atbalstu bioenerģijas ražošanai, mēs jau konkrēti risināsim vides problēmas, dodot reālu ieguldījumu klimata pārmaiņu novēršanā."

A.Krauze diskusijā norādīja, ka lielās enerģijas ražotājfirmas nereti plāno pārvadāt biomasu lielos attālumos – ne tikai starp ES dalībvalstīm, bet arī ārpus ES robežām. "Tas padara Eiropas Savienības dalībvalstis energoatkarīgas arī zaļās enerģijas jomā. Biomasas pārvadāšanā visbiežāk tiek izmantota fosilā degviela, tāpēc šādi saražotā enerģija beigās nemaz nav tik zaļa," diskusijā teica ZM parlamentārais sekretārs.

Polijas prezidentūra mežsaimniecības jautājumu jomā plānojusi strādāt stabilas un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas virzienā, lai dotu nozīmīgu ieguldījumu zaļā ekonomikā un cīņā ar klimata pārmaiņām. Tāpat prezidentūra īpašu uzmanību veltīs juridiski saistoša instrumenta izveidošanai par Eiropas mežiem procesa FOREST EUROPE ("Eiropas mežs") īstenošanā.

 

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!