• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar finanšu, satiksmes un kultūras ministriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2011., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties oficiālā vizītē Lietuvas Republikā

Vēl šajā numurā

20.07.2011., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar finanšu, satiksmes un kultūras ministriem

18.jūlijā, Valsts prezidentam Andrim Bērziņam tiekoties ar finanšu ministru Andri Vilku un Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri Ilzi Viņķeli, tika pārrunāta nākamā gada konsolidētā budžeta veidošanas gaita. Amatpersonas bija vienisprātis, ka, veidojot nākamā gada budžetu, jāņem vērā budžeta deficīta samazināšanas priekšnosacījums, kā arī Latvijas kredītreitingu saglabāšanas un paaugstināšanas iespējas.

Pārrunājot jautājumu par pensiju indeksāciju un piemaksām pie pensijām, abas puses bija vienisprātis, ka jebkādu izmaiņu galvenais uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem ar mazajām pensijām, vienlaikus izvērtējot gan ieguvumus, gan zaudējumus. Amatpersonas vienoti atzina, ka jebkādas izmaiņas pensiju finansēšanā ir jāskata kontekstā ar budžeta konsolidāciju, lai novērtētu to ietekmi uz budžetu. Tikšanās laikā tika panākta vienošanās, ka finanšu ministrs regulāri informēs Valsts prezidentu par budžeta veidošanas gaitu, tajā skaitā par iespējamiem variantiem pensiju jautājumā.

18.jūnijā Valsts prezidents tikās arī ar satiksmes ministru Uldi Auguli. Tikšanās laikā tika pārrunāta tranzīta politika un svarīgākie tranzīta projekti, Kohēzijas fonda apguve un ERAF līdzekļu izmantošana Latvijā, jautājums par ceļa seguma atjaunošanu, lielo ostu attīstības un lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstības plāni, kā arī Baltijas valstu sadarbības iespējas kopīgu transporta un infrastruktūras projektu virzīšanā.

18.jūlijā A.Bērziņš tāpat tikās ar kultūras ministri Sarmīti Ēlerti. Ministre informēja Valsts prezidentu par to, ka viņas vadībā tiek izstrādātas Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas pamatnostādnes. Valsts prezidents atbalstīja šādu pieeju jautājuma risināšanai un izrādīja lielu interesi sekot šim procesam un saņemt aktuālāko informāciju. A.Bērziņš uzsvēra, ka nacionālās identitātes jautājums ir viens no būtiskākajiem Latvijas valsts pastāvēšanas jautājumiem un ka tas ir ļoti nozīmīgs ekonomiskās emigrācijas apturēšanai un Latvijas iedzīvotāju atgriešanās veicināšanai.

Tikšanās laikā Valsts prezidents atsaucās kultūras ministres aicinājumam apmeklēt topošo Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku, kā arī piekrita kļūt par 2013.gada Dziesmu un deju svētku patronu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!