• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents atbild: par valdības koalīcijas paplašināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1999., Nr. 104/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - sarunā ar ASV un Zviedrijas vēstniekiem

Vēl šajā numurā

01.04.1999., Nr. 104/105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents atbild:

Par valdības koalīcijas paplašināšanu

Jautājums: "Jaunā partija" uzskata, ka nepieciešams paplašināt koalīciju, iesaistot sociāldemokrātu frakciju, par ko noteikti jāizšķiras "TB/LNNK". Vai premjers arī uzskata, ka sociāldemokrātiem ir jāienāk valdībā un vai šāda situācija, kāda tā ir izveidojusies šobrīd, nerada draudus valdībai?

Atbilde: Ministru prezidents nekad nav iebildis pret sociāldemokrātu iespēju pievienoties valdības koalīcijai. Tomēr jautājums par koalīcijas paplašināšanu ir jāizdiskutē koalīcijas partijās un frakcijās, pēc tam to virzot uz koalīcijas padomes sēdes darba kārtību. Lēmums par koalīcijas paplašināšanos jāpieņem visiem partneriem kopīgi, nevis valdības vadītājam vienpersoniski. No Ministru prezidenta pozīcijas raugoties, sociāldemokrātu atbalsts koalīcijai līdz šim ir bijis konstruktīvs un veicinājis vairāku nozīmīgu lēmumu pieņemšanu. To apliecina arī sociāldemokrātu darbs pie šī gada valsts budžeta sagatavošanas un zemkopības ministra darbošanās valdībā.

Atbildot uz jautājumu par iespējamajiem draudiem valdības stabilitātei, Ministru prezidents uzskata, ka draudi rodas tad, ja koalīcijai nozīmīgi jautājumi netiek atklāti izdiskutēti un pārrunāti. Šajā situācijā ir sākusies atklāta saruna, kas drīzāk novērš draudu esamību, nekā rada tos.

Ministru prezidenta vārdā —

Līga Krapāne,

Ministru prezidenta preses sekretāre

1999. gada 31.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!