• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2011., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru

Vēl šajā numurā

15.07.2011., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci

Lai pārrunātu Latvijas un ASV divpusējās attiecības, 14.jūlijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi. Tikšanās laikā ASV vēstniece nodeva Andrim Bērziņam apsveikumu no ASV prezidenta Baraka Obamas.

Savā vēstulē ASV prezidents sveic A.Bērziņu ar ievēlēšanu Latvijas prezidenta amatā un norāda: “ASV patiesi novērtē mūsu divpusējās attiecības un Latvijas nozīmīgo ieguldījumu NATO un ES. Dažādos jautājumos, sākot no kopējiem centieniem sekmēt cilvēktiesības Baltkrievijā, līdz pat darbam, ko mūsu karavīri un pilsoņi kopā ir uzņēmušies Afganistānā, Latvija ir uzticama demokrātisko vērtību sekmētāja visā pasaulē.” B.Obama vēstulē novēl Valsts prezidentam veiksmi un pauž cerību uz veiksmīgu sadarbību nākamajos gados.

Arī sarunā ar ASV vēstnieci Valsts prezidents uzsvēra abu valstu savstarpējo attiecību pozitīvo un konstruktīvo attīstību, īpaši atzīmējot 20.gadadienu kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm. A.Bērziņš pauda gandarījumu, ka ASV Latvijai vienmēr ir bijis labs draugs un uzticams sabiedrotais.

Tāpat viņš augstu novērtēja Amerikas Savienoto Valstu politisko un militāro klātbūtni patrulēšanā Baltijas gaisa telpā NATO ietvaros. Abas amatpersonas apsprieda arī sadarbību drošības jomā, un ASV vēstniece augstu novērtēja Latvijas uzņemtās saistības Afganistānā.

Valsts prezidents izteica cerību, ka abu valstu attiecības attīstīsies arī ekonomiskajā jomā un sadarbība kļūs daudz intensīvāka, īpaši tirdzniecības un investīciju jomā. Abas amatpersonas pārrunāja sadarbības iespējas enerģētikā, tajā skaitā zaļās enerģijas un slānekļa gāzes ieguves jomā, atzīmējot, ka sadarbība enerģētikā ir vitāli svarīga reģiona stabilitātei ekonomiski. A.Bērziņš aicināja pārskatīt pretdempinga pasākumus pret uzņēmumu “Liepājas metalurgs”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!