• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 30. marta noteikumi Nr. 126 "Kārtība, kādā gar autoceļiem izvietojami servisa objekti". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1999., Nr. 104/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.127

Valsts zinātniskās kvalifikācijas komisijas nolikums

Vēl šajā numurā

01.04.1999., Nr. 104/105

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 126

Pieņemts: 30.03.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 126

Rīgā 1999.gada 30.martā(prot. Nr. 19, 1.§)

Kārtība, kādā gar autoceļiem izvietojami servisa objekti

Izdoti saskaņā ar likuma "Par autoceļiem" 17.panta otro daļu un 20.panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā gar valsts un pašvaldību autoceļiem to aizsargjoslas robežās izvietojamas degvielas uzpildes stacijas, transporta tehniskās apkopes dienesti, ēdināšanas un tirdzniecības uzņēmumi, viesnīcas, moteļi, viesu mājas, jaunatnes mītnes, tūrismam izmantojamās lauku mājas, kempingi, atpūtas un informācijas vietas (turpmāk — servisa objekti), kā arī kārtību, kādā tiek izsniegtas atļaujas servisa objektu izvietošanai.

2. Kārtību, kādā servisa objekti izvietojami gar pilsētu ielām un uzņēmumu un māju ceļiem, izstrādā un apstiprina attiecīgo ielu un ceļu pārvaldītāji, paredzot, ka satiksmes organizācijas un drošības prasības nosaka:

2.1. republikas pilsētās — bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Ceļu satiksmes drošības direkcija";

2.2. pārējā valsts teritorijā — bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Latvijas Autoceļu direkcija".

II. Servisa objektu izvietojuma saskaņošana

3. Atļauju servisa objektu izvietošanai gar valsts un pašvaldību autoceļiem (turpmāk — atļauja) izsniedz šo ceļu pārvaldītāju noteiktās institūcijas, kas nosaka nepieciešamos pasākumus autoceļu satiksmes drošības un uzturēšanas kārtības nodrošināšanai.

4. Lai saņemtu atļauju, fiziskā vai juridiskā persona iesniedz pieteikumu ceļu pārvaldītāja noteiktajai institūcijai vai personai. Pieteikumam pievieno izvēlētās vietas situācijas plānu un satiksmes organizācijas shēmu, kā arī attiecīgās pašvaldības būvvaldes saskaņojumu par izvietojamā servisa objekta atbilstību konkrētās teritorijas plānojumam un apbūves noteikumiem.

5. Atbildīgā ceļu pārvaldītāja institūcija vai persona triju nedēļu laikā pēc pieteikuma saņemšanas izsniedz atļauju vai arī rakstisku atteikumu.

6. Izsniedzot atļauju, ar pieteikuma iesniedzēju noslēdz vienošanos par šo noteikumu 12.punktā minēto servisa objekta ekspluatācijas līgumu. Šī vienošanās nosaka arī turpmāko rīcību pēc līguma noslēgšanas vai ja līgumā minētās saistības netiek pildītas.

7. Ceļu pārvaldītājs sagatavo un kopā ar atļauju izsniedz tehniskos noteikumus būvprojekta izstrādāšanai. Tehniskajos noteikumos iekļaujamas Latvijas Autoceļu direkcijas noteiktās satiksmes organizācijas un drošības prasības.

8. Atļauja pieteikumā minētā servisa objekta izvietošanai ir derīga divus gadus pēc tās izsniegšanas vai līdz būvprojekta realizācijas beigām, ja būvniecība sākta šo divu gadu laikā.

9. Ja ceļu pārvaldītājs konstatē pārkāpumus atļaujā vai tehniskajos noteikumos minēto prasību izpildē, pēc iepriekšēja brīdinājuma tas ir tiesīgs anulēt atļauju.

10. Ar atļauju un tehnisko noteikumu izsniegšanu saistītos strīdus un domstarpības izskata attiecīgais ceļu pārvaldītājs:

10.1. par valsts autoceļiem — Satiksmes ministrija;

10.2. par pašvaldību autoceļiem — vietējā pašvaldība.

11. Pieteikuma iesniedzējs ceļu pārvaldītāja lēmumu var pārsūdzēt likumā noteiktajā kārtībā.

12. Pēc būvprojekta realizācijas servisa objekta īpašnieks noslēdz ar ceļu pārvaldītāju līgumu par autoceļa zemes nodalījuma joslas izmantošanu un ar servisa objektu saistītā ceļa papildu aprīkojuma uzturēšanu. Par minētajiem pakalpojumiem līgumā noteiktā maksa ieskaitāma Valsts autoceļu fondā.

III. Noslēguma jautājumi

13. Esošo servisa objektu īpašnieki, kuri nav noslēguši šo noteikumu 12.punktā minēto līgumu ar ceļu pārvaldītāju, līdz 2002.gada 1.janvārim noslēdz attiecīgu līgumu.

14. Satiksmes ministrija un pašvaldības nosaka institūcijas un personas, kuras ir atbildīgas par šo noteikumu izpildi.

15. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.jūliju.

Ministru prezidents V.Krištopans

Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!