• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par banku stresa testu rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2011., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālā vēlēšanu komisija: Par vēlēšanu iecirkņu darbu tautas nobalsošanā

Vēl šajā numurā

14.07.2011., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par banku stresa testu rezultātiem

12.jūlijā notika Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja finanšu ministrs Andris Vilks.

Sanāksmē dalībvalstis izskatīja Eiropas Banku uzraudzības iestādes rīkoto banku stresa testu rezultātus un notika viedokļu apmaiņa par dalībvalstīs īstenotajiem atbalsta pasākumiem.

ES līmeņa banku stresa testi tiek veikti vidēji reizi gadā, lai laikus apzinātu apdraudētās bankas ar nepietiekamiem kapitāla radītājiem, kas iespējamo finanšu satricinājumu rezultātā varētu apdraudēt kopējo finanšu tirgu stabilitāti.

Jaunākie ES banku stresa testi tika uzsākti šā gada martā 91 bankā, to skaitā deviņās bankās, kurām ir meitasbankas un filiāles Latvijā (57,7% no Latvijas tirgus daļas aktīvos). Latvijā darbojošās ES banku meitasbankas un filiāles, kas pieder pie stresa testā iekļautām banku grupām, pārstāv vairāk nekā 50% no Latvijas banku sektora aktīviem, tāpēc citas Latvijas bankas stresa testos netika iekļautas. Līdz ar to Latvija šajos ES banku stresa testos ir iesaistīta pastarpināti.

Jūlijā visām dalībvalstīm būs jāpublisko oficiāls paziņojums par banku stresa testa rezultātiem. Latvija atbalstīja rezultātu publiskošanu un publicēs informāciju par stresa testu mērķi, uzdevumiem, veikto banku stresa testu skaitu, kā arī nosauks Latvijā esošās bankas, kurās tika veikti banku stresa testi.

Tāpat ECOFIN sanāksmē notika diskusija par Polijas prezidentūras prioritātēm ekonomikas un finanšu jomā. Svarīgākās prioritātes šīs prezidentūras laikā būs ekonomiskās izaugsmes veicināšana, labas ekonomiskās pārvaldības stiprināšana ES, kā arī eirozonas stabilitātes nodrošināšana. Polijas prezidentūras laikā tiks uzsākts darbs pie modernas un taisnīgas ES budžeta ieņēmumu finansēšanas sistēmas izveides.

Sanāksmē tika sniegta informācija arī par 9. un 10.jūlijā notikušo G20 sanāksmi Parīzē, kā arī par 23.–24.jūnija Eiropadomes rezultātiem un turpmāk veicamajiem pasākumiem ekonomikas un finanšu jomā.

Finanšu ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!