• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Brazīlijā 8.–13.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2011., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Izsakot līdzjūtību Ukrainas un Kipras tautām

Vēl šajā numurā

13.07.2011., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Brazīlijā 8.–13.jūlijā

No 8.līdz 13.jūlijam Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzturas darba vizītē Brazīlijā, kuras mērķis ir veicināt politisko dialogu un attīstīt sadarbību starp Latvijas un Brazīlijas uzņēmējiem. Vizītes laikā Ministru prezidents svētdien, 10.jūlijā, Brazīlijas pilsētā Novoodesā apmeklēja latviešu baznīcu “Fazenda Velha” un tikās ar Brazīlijas latviešu biedrības vadītāju Ralfu Kļaviņu un biedrības pārstāvjiem (attēlā pa kreisi). Savukārt pirmdien, 11.jūlijā, Sanpaulu V.Dombrovskis kopā ar Sanpaulu Rūpniecības federācijas (SRF) viceprezidentu (vidējā attēlā pa kreisi), Latvijas vēstnieku Brazīlijā Arti Bērtuli (vidējā attēlā pa labi) un Latvijas uzņēmējiem piedalījās SRF rīkotajā Latvijas un Brazīlijas biznesa forumā, kā arī tikās ar SRF prezidentu Paulu Skafu Foto: Julia Moraes

11.jūlijā Sanpaulu, Brazīlijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās II Latvijas–Brazīlijas biznesa forumā, tikās ar Sanpaulu Rūpniecības federācijas vadību un Sanpaulu gubernatoru.

Valdis Dombrovskis Brazīlijas pusei uzsvēra, ka Latvija piedāvā labākos tranzīta un loģistikas pakalpojumus Baltijas valstīs, kas var kalpot kā platforma Brazīlijas preču eksportam uz NVS un citu reģionu tirgiem.

V.Dombrovskis Sanpaulu piedalījās II Latvijas–Brazīlijas biznesa forumā, kura ietvaros tikās ar Sanpaulu Rūpniecības federācijas vadību. Sarunas laikā ar federācijas prezidentu Paulu Skafu transports un loģistika tika atzīmēta kā perspektīvākā sadarbības joma. Federācijas prezidents izrādīja interesi par Latvijas priekšrocībām, jo Brazīlijas uzņēmējiem Latvija interesē kā platforma pieejai Krievijas un NVS tirgiem. Premjers uzsvēra, ka Latvija var piedāvāt nepieciešamo loģistikas infrastruktūru un lielāko kapacitāti reģionā, kā arī izdevīgu nodokļu režīmu brīvostās.

Sarunas laikā ar Sanpaulu gubernatoru Geraldo Alkminu puses vienojās attīstīt sadarbību starp Santosas ostu un Rīgas un Ventspils brīvostām. Tika pārrunātas sadarbības iespējas ar “Baltic Juice Terminal” apelsīnu sulas koncentrāta eksporta jomā. V.Dombrovskis aicināja G.Alkminu attīstīt sadarbību ar Latviju arī tūrisma un kultūras jomā. Santosas osta, kuru vizītes ietvaros apmeklēja V.Dombrovskis, ir pasaulē lielākais apelsīnu sulas un gaļas eksportētājs, un tā apkalpo vienu trešdaļu no Brazīlijas eksporta.

Premjeram bija atsevišķas tikšanās ar Brazīlijas uzņēmumiem “Votorantim”, “Cutrale” un “Louis Dreyfus”. Sarunas laikā puses vienojās, ka kompānijas veiks padziļinātu izpēti un apmeklēs Latviju, lai iepazītos ar Latvijas brīvostu piedāvājumu klātienē. Pašlaik šīs kompānijas izmanto Nīderlandes ostu pakalpojumus. Kā uzsvēra premjers, Latvijas ostu izmantošana ļautu samazināt izmaksas un termiņus.

Kā norādīja Ministru prezidents V.Dombrovskis: “Brazīlijas loma starptautiskajā arēnā pieaug gan politiski, gan ekonomiski, līdz ar to rodas iespējas attīstīt sadarbību ar jauniem reģioniem, tai skaitā Latviju. Pašreizējā ekonomiskā situācija abām valstīm dod jaunas iespējas, kuras jāizmanto sadarbības attīstīšanai.”

II Latvijas–Brazīlijas biznesa foruma ietvaros Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera noslēdza sadarbības memorandu ar Sanpaulu Rūpniecības federāciju, kā arī Rīgas brīvosta noslēdza sadarbības memorandu ar Santosas ostu, kas ļaus aktīvāk sadarboties. Sanpaulu Rūpniecības federācija ir ietekmīgākā uzņēmēju asociācija Brazīlijā un apvieno 150 000 uzņēmumus.

Kā ziņots, laikā no 8.jūlija līdz 12.jūlijam Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atrodas darba vizītē Brazīlijā. Vizītes mērķis ir veicināt politisko dialogu un attīstīt sadarbību starp Latvijas un Brazīlijas uzņēmumiem. 9.jūlijā Ministru prezidents apmeklēja Riodežaneiro ostu, kā arī tikās ar Brazīlijas latviešiem, kuri iesaistīti uzņēmējdarbībā. Svētdien, 10.jūlijā, V.Dombrovskis Novoodesas pilsētā Brazīlijā tikās ar Brazīlijas latviešu organizācijas pārstāvjiem. Novoodesa ir viens no nozīmīgākajiem latviešu centriem Brazīlijā.

Vizītē Ministru prezidentu pavada Latvijas uzņēmēju delegācija, kas pārstāv septiņus Latvijas uzņēmumus. Transporta un loģistikas nozari pārstāv Rīgas brīvosta un Ventspils brīvostas pārvalde, bioetanola ražošanu – SIA “Jaunpagasts Plus”, pārtikas nozari – LSEZ SIA “Kolumbija”, juridisko pakalpojumu nozari – zvērinātu advokātu birojs “BDO Zelmenis&Liberte”, finanšu pakalpojumus – AS “Rietumu banka” un informācijas tehnoloģiju nozari – AS “SAF Tehnika”.

Zanda Šadre,
Ministru kabineta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!