• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par nodokļu politikas stratēģiju 2011.–2014.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2011., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.07.2011., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par nodokļu politikas stratēģiju 2011.–2014.gadam

6.jūlijā finanšu ministrs Andris Vilks aicināja uz tikšanos nevalstisko organizāciju pārstāvjus, lai rosinātu diskusiju par Finanšu ministrijas (FM) izstrādāto valsts nodokļu politikas stratēģiju nākamajiem trim gadiem. Ministrs tikās ar arodbiedrību, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un citu organizāciju pārstāvjiem.

“Piedāvājam publiskai apspriešanai septiņus konkrētus un saprotamus uzstādījumus, kas sniedz skaidru priekšstatu par nākamo trīs gadu nodokļu politikas ietvaru un atbildi uz pieprasījumu pēc prognozējamības un stabilitātes gan no uzņēmēju, gan visas sabiedrības puses. Tieši šobrīd, stabilizējoties valsts ekonomikai, ir skaidri jūtama nepieciešamība pēc stabilas, ilgtspējīgas, valsts konkurētspēju veicinošas un, galvenais, sabiedrībai saprotamas un pieņemamas nodokļu politikas,” norādīja ministrs.

“Stratēģija, kas šodien tika prezentēta sociālajiem partneriem, paredz stabilas, pamatā nemainīgas nodokļu likmes, neieviest jaunus nodokļus, kā arī būtiski nepalielināt kopējo nodokļu slogu. Tiek iezīmēts arī konkrēts virziens nodokļu sloga mazināšanai darbaspēkam. Prognozējamai nodokļu politikai ilgtermiņā ir pozitīva ietekme gan uz tautsaimniecības attīstību, gan uz valsts budžeta ieņēmumiem,” uzsvēra A.Vilks.

Iepriekšējo gadu laikā Latvijā ir veiktas ļoti būtiskas nodokļu politikas izmaiņas. Tās bija attaisnojamas ar ekonomisko krīzi, kuru padziļināja iepriekšējo gadu nepārdomātā fiskālā, tai skaitā nodokļu, politika. Bieži lēmumi nodokļu politikas jomā tika pieņemti pēdējā brīdī, sabiedrība un uzņēmēji par tiem uzzināja dažas nedēļas pirms izmaiņu stāšanās spēkā. Skaidras nodokļu politikas stratēģijas trūkums ir radījis neskaidrību par uzņēmējdarbības iespējām nākotnē un devis papildu motivāciju darbībai ēnu ekonomikā. Tieši nodokļu politikas neprognozējamību uzņēmēju vairākums min kā ļoti traucējošu faktoru uzņēmējdarbības attīstībai.

FM izstrādātās stratēģijas septiņi punkti ir balstīti uz darbu, kas veikts ilgākā laika posmā, analizējot pastāvošo nodokļu sistēmu Latvijā, salīdzinot to ar citām valstīm, kā arī ņemot vērā vispārpieņemtus ekonomikas pamatprincipus, Latvijas starptautiskās saistības, situāciju Latvijas tautsaimniecībā un valsts budžetā.

Aiga Aizpuriete, finanšu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!