• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārpus daiļrunības un vārdu spēlēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1999., Nr. 102/103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārpus daiļrunības un vārdu spēlēm (turpinājums)

Vēl šajā numurā

31.03.1999., Nr. 102/103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cilvēki. domas. laiks

Ārpus daiļrunības un vārdu spēlēm

T.JPG (28464 BYTES)

Dr. habil. iur. Kalvis Torgāns,

Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, — "Latvijas Vēstnesim"

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Šodien, 31. martā, ar Latvijas Universitātes bibliotēkas sakārtotā visu publikāciju bibliogrāfiskā rādītāja atvēršanas svētkiem savu sešdesmito dzimšanas dienu atzīmē Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedras vadītājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis un Uzraudzības padomes priekšsēdētājs, zvērināts advokāts, habilitētais juridisko zinātņu doktors Kalvis Torgāns.

Par to, kas no līdz šim paveiktā un uzrakstītā šķiet visvērtīgākais, ar kādām īpašībām jābūt apveltītam labam juristam, kas ir advokāta veiksmes pamatā, vai Latvijas Civillikums ir vai nav novecojis, kā risinās valsts likumdošanas sakārtošana un pilnveidošana un vai Latvijas Universitātē topošie juristi mācās pēc jauniem principiem, — Kalvis Torgāns, viens no autoritatīvākajiem jurisprudences teorētiķiem valstī, "Latvijas Vēstnesim" stāstīja vēl pirms savas nozīmīgās jubilejas.

— Nupat iznākušais jūsu publikāciju bibliogrāfiskais rādītājs ir savdabīgs līdzšinējā darba apkopojums. Kas jums pašam šajā kopsavilkumā šķiet visvērtīgākais?

— Protams, negribētos darīt pāri citām publikācijām. Tomēr visvairāk rakstījis laikam esmu, veidojot komentārus Civillikuma Saistību tiesību daļai. Tas bija gan apjoma, gan satura ziņā sarežģīts un smags darbs. Katram pantam, neatkārtojot tā saturu, ir jāskaidro iespējamie pārpratumi un gadījumi praksē. Turklāt es vadīju autoru grupu un man bija jārediģē arī citu rakstītais.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!