• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas biznesa dienām Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1999., Nr. 102/103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltkrievijas biznesa dienām Rīgā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

31.03.1999., Nr. 102/103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas biznesa dienām Rīgā

Vakar, 30. martā, Dailes teātrī tika atklātas Baltkrievijas biznesa dienas Latvijā "Belarus Expo ’99", kas noslēdzas šodien piecos pēc pusdienas.

Biznesa dienu ietvaros notika plaša rūpniecības produkcijas izstāde, kuru atklāja Baltkrievijas vicepremjers Leonīds Koziks un Latvijas Ministru prezidenta biedrs un satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs.

L.Koziks Baltkrievijas Republikas valdības vārdā sveica visus klātesošos un izteica cerību, ka biznesa dienas kļūs par tradīciju un spēcīgu impulsu tirdzniecības un ekonomisko saišu stiprināšanā starp abām kaimiņvalstīm. Pirmā šāda izstāde Latvijā notika pagājušajā gadā. Pērn arī jūtami paplašinājās ekonomiskā sadarbība, un tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm sasniedza 266 miljonus dolāru; pārējo Baltkrievijas tirdzniecības partnervalstu starpā Eiropā Latvija ierindojās piektajā vietā. Baltkrievija no savas puses apņemas darīt visu iespējamo, lai šī pozitīvā tendence turpinātos. Vicepremjers uzsvēra, ka tikšanās laikā ar Latvijas Ministru prezidentu un citiem valdības vadītājiem apspriests virkne jautājumu, kas arī veicinās ekonomiskās sadarbības paplašināšanu.

L.Koziks nolasīja Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko apsveikumu otrās nacionālās izstādes atklāšanas sakarā. Tajā cita starpā uzsvērts, ka pērn tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm salīdzinājumā ar 1997.gadu pieaudzis vairāk nekā pusotras reizes. Šīs izstādes mērķis Latvijas un pārējo Baltijas valstu lietišķajām aprindām parādīt Baltkrievijas potenciālu gan mašīnbūvē, gan citās rūpniecības un zinātnes nozarēs, un izstādē redzētais modinās potenciālo partneru interesi, kas pārtaps reālos abpusēji izdevīgos projektos.

A.Gorbunovs izteica gandarījumu, ka šāda plaša izstāde notiek Latvijā un tā neapšaubāmi kļūs par pamatu turpmākās sadarbības stiprināšanai nākotnē.

— Es domāju, ka abu valstu valdības ir strādājušas, lai ekonomiskajai sadarbībai un tās turpmākajai attīstībai būtu laba juridiskā bāze, jo noslēgti vairāki līgumi un noslēgšanai sagatavots arī līgums par to, kā Balkrievija varēs izmantot Latvijas ostas, — sacīja A.Gorbunovs.

Šo valsti, kurā ir 10,3 miljoni iedzīvotāju un kuras pilsētās dzīvo aptuveni 78 procenti iedzīvotāju, bet laukos — 32 procenti, izstādē "Belarus Expo ’99" pārstāvēja vairāk nekā četrdesmit uzņēmumu.

Saulainajā pavasara dienā Rīgas izstādē bija vērojams daudz apmeklētāju gan no pārējām Baltijas valstīm, gan dažādiem Latvijas novadiem. Interesentu uzmanības lokā pirmie neapšaubāmi nonāca mūsu valstī labi pazīstamie traktori "Belarus", kā arī kravas automobiļi "MAZ", kas, ieguvuši modernākas aprises un iekārtas, dižojās marta saulē. Taču ne mazāk interesanti bija arī pārējie stendi, kur varēja aplūkot gan kristāla traukus, gan paklājus, gan galda piederumus, kā arī būvniecības materiālus, zobratus un daudzus citus rūpniecības izstrādājumus. Šeit vietā piebilst, ka Baltkrievija specializējusies universālo rušināmo kultūru riteņtraktoru izgatavošanā, un traktori "Belarus" tiek eksportēti uz vairāk nekā 40 pasaules valstīm. Savukārt Minskas automobiļu rūpnīcā ik gadu tiek izgatavotas 11 tūkstoši autotehnikas vienību — dažādu funkciju kravas mašīnas un autobusi, kas arī tiek eksportēti uz daudzām pasaules valstīm. Izstādē piedalījās arī vairāki abu valstu kopuzņēmumi, kas liecina par abu valstu ekonomisko saišu stiprināšanos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!