• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas un Minskas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.1999., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

30.03.1999., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas un Minskas sadarbību

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

B1.JPG (19294 BYTES) Latvijas Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs A.Gorbunovs sarunā ar Baltkrievijas delegācijas vadītāju vicepremjeru L.P.Koziku

Laiku pa laikam domājam un runājam par to, ka tuvo un vistuvāko novadu saskarsmē būtiska ir kaimiņvalstu galvaspilsētu sadarbības izvēršana. Gluži nemanāmi, tomēr pavisam reāli šīs nedēļas nogalē savu vēlmi apstiprinājušas mums vistuvāko valstu galveno pilsētu vadības.

Kā "Latvijas Vēstnesim" ziņo Rīgas domes informācijas dienests, jau no 24. līdz 26.martam Latvijas galvaspilsētu apmeklējušas Tallinas un Viļņas uzņēmēju delegācijas, kuras lūkojušas risināt šīm valstīm kopīgus ekonomiska rakstura uzdevumus. Krievijas krīze, pasaules visvairāk attīstīto valstu ekonomiskās sadarbības programmas ar Austrumeiropas, tostarp ar Baltijas valstu, vitālajiem uzdevumiem ir bijušas gana nozīmīgas, lai domātu par turpmāko sadarbību. Par to liecina nule parakstītie nodomu protokoli. Tomēr šajās dienās ir būtiska atziņa par to, ka no 29. līdz 31.martam Rīgu apmeklē arī Minskas pilsētas oficiālā delegācija. Delegāciju vada Baltkrievijas vicepremjers L.P.Koziks. Tajā iekļauti Minskas izpildkomitejas priekšsēdētājs Vladimirs Jermošins, priekšsēdētāja vietnieks Nikolajs Packevičs, valsts uzņēmuma "MAZ" ģenerāldirektors Valentīns Gurinovičs, Minskas brīvās ekonomiskās zonas administrācijas vadītājs Nikolajs Cedriks, Minskas dzīvokļu saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Aleksandrs Severins, pilsētas starptautiskās ekonomiskās nodaļas vadītāja Natālija Kiseļkova un citi eksperti.

Šajā tikšanās reizē bija paredzēta plaša programma — pilsētas vadības un satiksmes ministra Anatolija Gorbunova apmeklējums, iepazīšanās ar Rīgas ostas pārvaldi un tikšanās ar tirdzniecības ostas pārstāvjiem. Ar ekonomiska rakstura problēmu risinājumu saistīta ierašanās autobusu parkā "Imanta", akciju sabiedrībās "Ceļu pārvalde" un "Rīgas vīni", kā arī uzņēmumā "Hoetika" un Latvijas galvaspilsētas tirgos.

Četru dienu programma ir varen plaša. Jau vakarrīt Rīgas pilsētas vadība tikās ar Minskas oficiālo delegāciju, lai parakstītu sadarbības vienošanos. Tās teksts — "LV" šīsdienas numura lappusēs.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!