• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidija 1999.gada 25.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.1999., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 29.marta sēdē

Vēl šajā numurā

30.03.1999., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija 1999.gada 25.marta sēdē

1. Sēdē izskatīja septiņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Saskaņā ar Kārtības ruļļa 115.pantu Prezidijs nolēma iekļaut nākamās kārtējās Saeimas sēdes darba kārtībā Valsts prezidenta G.Ulmaņa prasību par 1999.gada 18.martā pieņemtā likuma "Grozījumi likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" otrreizēju caurlūkošanu.

3. Pieņēma zināšanai informāciju, ka par Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju ievēlēts deputāts I.Kalniņš.

4. Pieņēma zināšanai pārskatu par valsts arhīvu sistēmas un Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas darbu 1998.gadā. Prezidijs nolēma nodot minēto pārskatu Saeimas bibliotēkai, lai ar to būtu iespējams iepazīties visiem deputātiem.

5. Sakarā ar izvirzītās problēmas aktualitāti Prezidijs nolēma nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai izskatīšanai Krāslavas rajona Izvaltas pagasta 75 iedzīvotāju parakstīto atklāto vēstuli, kas adresēta Saeimas deputātiem.

6. Apstiprināja izdevumu tāmi Saeimas priekšsēdētāja pusdienām ar Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu vēlēšanu organizatoru asociācijas izpilddirektoriem 1999.gada 25.martā.

7. Prezidijs nolēma nodot Saeimas Kancelejai izdevumu tāmes sagatavošanai Saeimas sekretāra biedra A.Bartaševiča iesniegumu, kurā lūgta atļauja rīkot kafijas galdu Krievijas delegācijas tikšanās laikā ar Saeimas deputātiem, kas darbojas Latvijas un Krievijas parlamentu sadarbības grupā.

8. Prezidijs nolēma nodot Konsulārajai un servisa nodaļai deputātes M.Zīles iesniegumu, kurā viņa lūdz, lai tiek nosūtīta komandējumā uz Baltijas asamblejas semināru "Masu mediju loma demokrātijā", kas notiks Viļņā šā gada 20.aprīlī.

9. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: I.Godmanim (Saeimas 4.marta sēdē, Saeimas 11.marta sēdē un Saeimas 18.marta sēdē); Ģ.V.Kristovskim (Saeimas 11.marta sēdē un Saeimas 18.marta sēdē); V.Makarovam (Saeimas 18.marta sēdē); V.Muižniecei (Saeimas 18.marta sēdē); N.Rudevicam (Saeimas 11.marta sēdē).

10. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija lēmumā par Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja J.Sinkas, delegācijas locekļu K.Lībanes un B.Cilēviča komandējumu uz Romu (Itālija) no 1999.gada 27.marta līdz 31.martam.

11. Apstiprināja komandējumus:

1) Latvijas delegācijas loceklim Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā G.Bojāram laikā no 1999.gada 14.aprīļa līdz 18.aprīlim uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas kārtējo sēdi Larisā (Grieķija);

2) Ziemeļatlantijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A.Kiršteinam laikā no 1999.gada 11.aprīļa līdz 13.aprīlim uz Ziemeļatlantijas asamblejas Politiskās, Aizsardzības un drošības un Civillietu komiteju ikgadējām sēdēm Maskavā (Krievija);

3) Latvijas delegācijas loceklim Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā B.Cilēvičam laikā no 1999.gada 17.aprīļa līdz 20.aprīlim uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Juridisko lietu apakškomitejas kārtējo sēdi Ženēvā (Šveice);

4) Saeimas deputātei I.Ūdrei laikā no 1999.gada 13.aprīļa līdz 22.aprīlim uz konferenci Malaizijā.

12. Saeimas Prezidijs neapstiprināja Saeimas deputātu P.Apiņa, A.Požarnova un R.Labanovska komandējumu uz Taivanu laikā no 1999.gada 27.marta līdz 4.aprīlim.

Prezidijs nolēma attaisnot šajā laikā minēto deputātu prombūtni.

13. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) informāciju par Saeimas priekšsēdētāja J.Straumes vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs 1999.gada 2.–7.martā;

2) informāciju par Saeimas priekšsēdētāja J.Straumes vadītās delegācijas vizīti Dānijas Karalistē 1999.gada 15.–17.martā;

3) Juridiskā biroja vecākās konsultantes G.Višņakovas pārskatu par piedalīšanos starptautiskā konferencē Viļņā šā gada 3.–5.martā;

4) Ziemeļatlantijas asamblejas Latvijas delegācijas sekretāres S.Pauras pārskatu par piedalīšanos Ziemeļatlantijas asamblejas seminārā Borovecā šā gada 10.–13.martā.

14. Prezidijs pieņēma zināšanai Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja A.Cimdara informāciju, ka ir nācis klajā oficiālais izdevums "Latvijas Republikas 7.Saeimas vēlēšanas". Prezidijs nolēma sniegt palīdzību minētā izdevuma izplatīšanā Saeimas deputātiem.

15. Prezidijs nolēma, ka nākamā Prezidija sēde notiks 12.aprīlī pulksten 14.00.

Saeimas sekretāres biedrs A.Ba rtaševičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!