• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas dalību NATO Neizplatīšanas komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2011., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Orhūsas konvencijas pilnvērtīgu īstenošanu

Vēl šajā numurā

05.07.2011., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas dalību NATO Neizplatīšanas komitejā

Šā gada 1.jūlijā Latvija oficiāli pārņēma Eiropas līdzpriekšsēdētāja pienākumus NATO Neizplatīšanas komitejā aizsardzības formātā. Latvija vadīs šīs komitejas darbu kopā ar ASV līdz 2012.gada 1.jūlijam.

Jaunie pienākumi stiprinās Latvijas lomu NATO lēmumu pieņemšanas procesā, uzlabos ekspertīzi masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanas jautājumos un veicinās sadarbību ar ASV. Latvijas prioritātes šīs komitejas ietvaros ir cieši saistītas ar Baltijas jūras reģionu un, cerams, nesīs praktisku labumu mūsu valsts un reģiona iedzīvotājiem. Viena no prioritātēm ir kuģošanas drošības uzlabošana, mazinot masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas draudus, tostarp risinot Baltijas jūrā nogremdētās ķīmiskās munīcijas problēmu.

Neizplatīšanas komiteja nosaka politisko virzību vairākās aliansei būtiskās jomās, tai skaitā NATO spēku aizsardzībai pret ķīmisko, bioloģisko, radioloģisko un kodolieroču (CBRN) uzbrukumiem, masu mediju stratēģijai, virtuālo bioķīmisko aizsardzības krājumu izveidei, masu iznīcināšanas ieroču transportēšanas līdzekļiem un citās jomās.

Vienlaikus Neizplatīšanas komiteja kūrē virkni iniciatīvu, kas saistītas ar NATO aizsardzības spēju attīstīšanu, tai skaitā daudznacionālo CBRN aizsardzības bataljonu, slimību novērošanas sistēmu, medicīnisko izlūkošanu, bioloģisko aģentu atklāšanu un identifikāciju, mācībās gūtās pieredzes apmaiņu.

Komiteja arī īsteno sadarbību ar vairākām starptautiskajām organizācijām un valstīm dažādos formātos – Eiroatlantiskās sadarbības padomi, Eiropas Savienību, Krieviju, Ukrainu, NATO un Vidusjūras dialogu. Sadarbība noris arī ar citām NATO komitejām un organizācijām.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!