• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Latvijas Republikas likumā "Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.1993., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmums

Par Latvijas Medicīnas akadēmijas rektora apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

12.06.1993., Nr. 37

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Galvenā Valsts finansu inspekcija

Veids: paziņojums

Pieņemts: 17.06.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Galvenās valsts finansu inspekcijas paziņojums

Rīgā 1993.gada 17.jūnijā

Par izmaiņām Latvijas Republikas likumā "Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā"

Galvenā valsts finansu inspekcija sakarā ar Latvijas Republikas 1993.gada 18.maija likumu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990.gada 28.decembra likumā "Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā"" paziņo sekojošo:

Valsts finansu inspekcijas gadījumos, kad uzņēmumam grāmatvedības ceturkšņa (gada) pārskata iesniegšanas brīdī ir peļņas, apgrozījuma, akcīzes, īpašuma, dabas resursu nodokļa parāds (ņemot vērā maksāšanas termiņa pagarinājumus) vai kad uzņēmums dokumentāro pārbaužu rezultātā papildus aprēķinātās summas, neņemot vērā soda naudu, noteiktajā termiņā (10 dienas), kas uz iesniegšanas brīdi iestājies, nav pārskaitījis budžetā, piemēros likuma 5.panta ceturtās daļas normu. Tas nozīmē, ka netiks ņemtas vērā ziedojumu u.c. summas, kurām piemērojami peļņas nodokļa atvieglojumi saskaņā ar LR likuma "Par peļņas nodokli" 33. un 39.pantu (peļņas nodokļa aprēķina 9., 12., 14., 15. un 17.rinda).

Parāda dzēšanas gadījumos valsts finansu inspekcijas izdarīs peļņas nodokļa pārrēķinus un šo pārrēķinu rezultātu summas ieskaitīs kārtējos maksājumos vai atgriezīs maksātājam pēc tā rakstiska pieprasījuma.

Galvenā valsts finansu inspekcija katru ceturksni paziņos valsts finansu inspekcijām kārtējā ceturkšņa nokavējuma naudas apmēru, ieskaitot 0,05%, kas piemērojams nenomaksātai nodokļu-summai par katru nokavēto dienu. Nokavējuma naudas apmērs saskaņā ar likumu tiks noteikts pamatojoties uz Latvijas bankas noteiktās (aprēķinātās) iepriekšējā ceturkšņa vidējās kredīta likmes, pārskaitot 0,05%.

Likuma 15.pants piemērojams arī ar LR Augstākās Padomes 1992.gada 15.aprīļa lēmumu "Par Latvijas Republikas likuma "Par papildinājumiem Latvijas Republikas 1990.gada 20.decembra likumā "Par peļņas nodokli" spēkā stāšanās kārtību" noteiktajiem maksājumiem par konvertējamās valūtas pirkšanas-pārdošanas operācijām.

Ja likuma 15.pantā noteiktajā kārtībā aprēķinātais nokavējuma naudas apmērs ir lielāks nekā attiecīgajā nodokļa likumā paredzētais, tad tiks piemērots pēdējais.

Likuma 17.panta 1.-4.daļā noteiktās normas, kas stājas spēkā ar 1993.gada 10.jūniju, tiks piemērotas dokumentāro pārbaužu rezultātiem, kas izdarītas pēc šā datuma neatkarīgi no tā, kurā periodā pieļauti šie pārkāpumi. Pārbaužu aktu, kas parakstīti līdz 1993.gada 10.jūnijam, rezultātu summas tiks piedzītas aktā (lēmumā) fiksētajā apmērā.

Galvenā valsts finansu inspekcija atzīmē, ka saskaņā ar likuma 12.panta 3.punktu gadījumos, kad valsts finansu inspekcija noteikusi nodokļu u.c. maksājumu apmēru, kas atšķiras no atskaitēs uzrādītā, pamatot uzrādītās summas atbilstību likumdošanai ir maksātāja pienākums.

Valsts finansu inspekcijas vienlaicīgi ar dokumentārajām pārbaudēm, sākot ar augšminēto datumu izskatīs ar jautājumu par likuma 12.panta 4.punkta prasību ievērošanu un attiecīgajos gadījumos piemēros 17.panta 5.daļas normu, t.i., piedzīs soda naudu 5% apmērā no darījuma summas skaidrā naudā, kas pārsniedz 500 minimālās mēnešalgas un par kuru nav ziņots valsts finansu inspekcijai.

Uzņēmumiem ziņas par darījumiem skaidrā naudā, kas pārsniedz minēto apmēru, jāiesniedz vienlaicīgi ar grāmatvedības pārskatiem.

Inspekcijas priekšnieks J.Ostaškovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!