• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Flandrijas sadarbības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2011., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.06.2011., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Flandrijas sadarbības programmu

28.jūnijā Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktors Indulis Ābelis un Beļģijas Flandrijas reģiona Ārlietu departamenta Ārlietu nodaļas vadītājs Barts Lātems Ārlietu ministrijā parakstīja Latvijas un Flandrijas sadarbības programmu 2012.–2014.gadam.

Izpildot Latvijas Republikas valdības un Flandrijas valdības sadarbības līgumu, 27. un 28.jūnijā Rīgā notika Latvijas–Flandrijas apvienotās komisijas septītā sanāksme sadarbības programmas 2012.–2014.gadam apspriešanai. Jaunā sadarbības programma aptver plašu sadarbības jomu loku, tostarp ārējo tirdzniecību, zemkopību, vidi, satiksmi, zinātni, nodarbinātību, kultūru, labklājību, veselību, izglītību, pilsētplānošanu un sabiedrības pārvaldi, reģionālo attīstību un nodarbinātību.

Sanāksmes laikā notika arī divpusējas abu pušu nozaru ekspertu tikšanās, kā arī flāmu puse iepazīstināja Latvijas kolēģus ar “Flandrijas valdības nākotnes plānu 2020”, savukārt Latvijas puse prezentēja Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam un nacionālo reformu programmu “ES 2020” stratēģijas īstenošanai.

Latvijas Republikas valdības un Flandrijas valdības sadarbības līgums tika parakstīts 1996.gada 5.martā flāmu premjerministra Luka van den Brandes vizītes Latvijā laikā. Saskaņā ar līgumu tika izveidota apvienotā Latvijas Republikas valdības un Flandrijas valdības komisija, kas satiekas katru trešo gadu Rīgā vai Briselē, lai noslēgtu sadarbības programmu nākamajam periodam.

Latvijas–Flandrijas apvienotās komisijas līdzpriekšsēdētājs no Latvijas puses ir Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktors Indulis Ābelis. Latviju apvienotajā komisijā pārstāv Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, VARAM, Veselības ministrijas un Zemkopības ministrijas amatpersonas.

Šā gada 11.maijā Briselē Latvija parakstīja arī sadarbības programmu ar Beļģijas franču kopienu un Valonijas reģionu 2011.–2013.gadam.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!