• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Tiesnešu biedrību un tās 70 gadiem (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1999., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesnešu zvērestu

Vēl šajā numurā

27.03.1999., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Tiesnešu biedrību un tās 70 gadiem

Turpinājums

no 1.lpp.

T1.JPG (8516 BYTES) Kuldīgas rajona tiesas priekšsēdētājs Uldis Ķinis savukārt savā līdzziņojumā pastāstīja par Tiesnešu biedrības sadarbību ar citu valstu kolēģiem, starptautiskajām organizācijām, uzsverot, ka ļoti būtiski ir laikus sagatavoties starptautiska mēroga pasākumiem — kongresiem vai konferencēm. Līdzšinējā pieredze parādījusi, ka Tiesnešu biedrības biedriem pārāk maz interesējis, kāds ir Latvijas tiesu, visas Latvijas tēls starptautiskajā apritē. U.Ķinis minēja piemēru, ka pat pēc Eiropas hartas "Par tiesneša statusu" projekta publikācijas "Latvijas Vēstnesī" (1998.gada 22.oktobra numurā) biedrība nav saņēmusi nevienu priekšlikumu no tiesnešiem. Kāpēc tāda pasivitāte? Referents ierosināja panākt, lai Tiesnešu biedrība izveidotu savu mājas lapu internetā, lai biežāk informētu par biedrības darbu.

Revīzijas komisijas ziņojumu nolasīja šīs komisijas priekšsēdētāja, Augstākās tiesas tiesnese Ausma Keiša. Pilnsapulce apsprieda un pieņēma grozījumus LTB statūtos un Savstarpējās palīdzības fonda nolikumā, kā arī ievēlēja Tiesnešu biedrības prezidentu, viceprezidentus, valdi, Revīzijas komisiju. Par Tiesnešu biedrības prezidentu ievēlēts Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, par viceprezidentiem — Augstākās tiesas tiesnese Valda Eilande, Edīte Knēgere un Uldis Ķinis.

Tiesnešu biedrības pilnsapulces dalībnieki izteica savas atziņas, ieteikumus biedrības turpmākajam aktīvākam un efektīvākam darbam. Pēcpusdienā Latvijas Tiesnešu biedrības 70 gadu jubilejas svinības atklāja nule ievēlētais LTB prezidents Ivars Bičkovičs. Referātu par LTB dibināšanas, atjaunošanas un darbības vēsturi nolasīja Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Valdemārs Šubrovskis. Tika sumināti aktīvākie LTB biedri, viesi sveica ar ziediem un laba vēlējumiem.

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

T2.JPG (16602 BYTES)
Latvijas Tiesnešu biedrības viceprezidenta pienākumu izpildītājs, tagad LTB viceprezidents Ivars Bičkovičs

T3.JPG (19776 BYTES)
Tiesnešu biedrības pilnsapulces darba prezidijs. Vada Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Valdemārs Šubrovskis

T4.JPG (15394 BYTES)
Latvijas Tiesnešu biedrības viceprezidents — Kuldīgas rajona tiesas priekšsēdētājs Uldis Ķinis

T5.JPG (22026 BYTES)
Pilnsapulces dalībnieku vidū

(centrā) — tieslietu ministre Ingrīda Labucka

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!