• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Attīstības plānošanas sistēmas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2011., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Komerclikumā

Vēl šajā numurā

28.06.2011., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Attīstības plānošanas sistēmas likumā

Saeima 16.jūnijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Attīstības plānošanas sistēmas likumā, kas nosaka, ka turpmāk Nacionālo attīstības plānu apstiprinās Saeima.

Nacionālā attīstības plāna izstrādi tāpat kā līdz šim nodrošinās Ministru kabinets, un tajā būs jānosaka valsts attīstības mērķi, prioritātes, rīcības virzieni un sasniedzamie rezultāti, kā arī atbildīgās institūcijas.

Izstrādājot attīstības plānošanas dokumentus, būs jāņem vērā attiecīgā pārvaldes līmeņa politiskās vadlīnijas, piemēram, deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību. Savukārt politisko vadlīniju dokumenti būs jāsaskaņo ar Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un Nacionālo attīstības plānu. Attīstības dokumenti būs jāaktualizē atbilstoši situācijai, kā arī, grozot tos, jāizdara izmaiņas citos saistītajos dokumentos un normatīvajos aktos. Šāds princips nodrošinās plānošanas dokumentu savstarpējo saskaņotību un atbilstību finanšu iespējām.

Nacionālā attīstības plāna, Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas, kā arī citu plānošanas dokumentu īstenošanas uzraudzības un koordinācijas nodrošināšana būs Ministru prezidenta kompetencē. Lai izpildītu minēto uzdevumu, plānots izveidot Pārresoru koordinācijas centru, kas strādās Ministru prezidenta pakļautībā, un tā kompetenci un iesaisti lēmumu pieņemšanā noteiks Ministru kabinets.

Izmaiņas likumā bija nepieciešamas, jo augstākajā vidēja termiņa attīstības plānošanas dokumentā – Nacionālajā attīstības plānā, kura izstrādi līdz šim nodrošināja un ko apstiprināja Ministru kabinets, – ietveramais saturs un darbības joma pārsniedz Ministru kabineta kompetenci. Tāpat plānošanas dokuments ir cieši saistīts ar plānojamo un piešķiramo finanšu līdzekļu apjomu, par ko ik gadu lemj Saeima, atzīmē likumprojekta iniciatori Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Attīstības plānošanas apakškomisijā.

Grozījumu Attīstības plānošanas sistēmas likumā izstrādāja Attīstības plānošanas apakškomisija, ņemot vērā šā gada aprīlī Saeimā notikušās konferences “Optimāls nacionālo attīstības stratēģiju ieviešanas un uzraudzības mehānisms” diskusiju rezultātus un konsultējoties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības minis–triju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!