• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2011.gada Saulgriežos, Līgo vakarā un Jāņu dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2011., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par ģimenes valsts pabalsta izmaksu pēc 1.jūlija

Vēl šajā numurā

28.06.2011., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2011.gada Saulgriežos, Līgo vakarā un Jāņu dienā

Valsts prezidents Valdis Zatlers:

Valsts prezidents Valdis Zatlers, sveicot visus Latvijas iedzīvotājus un tautiešus ārzemēs Līgo svētkos, novēlēja ikvienam sirdī saglabāt Jāņu ugunskuru gaišumu, lai mums būtu degsme par savu Latviju un aizvien kvēlojoša dzirksts radīt jaunas idejas un darīt lielus darbus Latvijas un tās cilvēku labā.

“Lai pirms svētkiem mums izdodas paveikt visus steidzamākos darbus, savukārt Līgo naktī un Jāņu dienā lai izdodas izjust mūsu paaudžu paaudzēs glabāto un nodoto tautas tradīciju stiprumu un sakņu dziļumu, kam šie vasaras saulgriežu svētki ir viens no spilgtākajiem apliecinājumiem. Līgo svētki ir vieni no latviskākajiem svētkiem. Tie mums, Latvijas tautai, ir unikāli, jo nekur citur pasaulē tos nesvin ar tādu īpašu vienotības un kopības noskaņu,” atzīst V.Zatlers.

Valsts prezidents mudina ikvienu, kam ir šāda iespēja, Līgo svētkos izbaudīt Latvijas dabas skaistumu, kam Jāņu laikā ir īpaša burvība, apciemot savu ģimeni, tuviniekus un arī doties aplīgot kaimiņus, lai nodotu cits citam laba vēlējumus un gaišas domas, nestu ikvienās apciemotajās mājās veselību un laimi.

 

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa:

Jāņi ir vissenākie un vislatviskākie no mūsu tautas svētkiem. Līgo vakarā saulgriežu dzīvinošā svētība ienāk ikvienā sētā, kur, gaidot līgotājus, apdarīti visi darbi, pušķota māja un saime.

Šajā naktī noslēpumaina burvība piemīt it visam. Gan jāņuzālēm un Jāņu dienas rīta rasai, gan līgo dziesmām un pakalnos kurtajiem ugunskuriem. Īpašs spēks vieno arī cilvēkus. Mūsu senči zināja – jo vairāk līgotāju Jāņu naktī sanāk vienkopus, jo lielāka svētība ļaudīm un saimniecībai.

Līgo vakars arī mūsdienu modernajā pasaulē un ikdienas steigā ļauj uz brīdi sajust seno tradīciju spēku, ļauj nojaukt robežu starp pilsētas mūros mītošo ikdienu un neizsmeļamo dabas varenību, ļauj izjust cilvēku un visa dzīvā vienotību.

Novēlu ikvienam no jums Jāņos sajust kopā būšanas vienojošo prieku, uz mirkli ļauties Līgo nakts noslēpumainībai un smelties spēku un svētību katrai ģimenei un mūsu valstij. Lai šis spēks palīdz mums stiprināt mūsu tautas vērtības un Latvijas uzplaukumu.

Lai ikvienai ģimenei ir skaisti Līgo svētki!

 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis:

Vasaras saulgriežus Latvijas iedzīvotāji svin gadsimtiem ilgi, kliedējot gada īsākās nakts tumsu ar svētku ugunskuriem un līgodziesmām. Jāņi ir viena no mūsu tautas stiprākajām tradīcijām, kas izturējusi laika pārbaudi.

Nacionālās identitātes saglabāšana, tautas tradīciju kopšana un kopīga svētku svinēšana latviešiem gan Latvijā, gan citās valstīs ir palīdzējusi saglabāt savu identitāti ilgajos gadu desmitos, kad Latvija bija okupēta. Taču tā ir tikpat svarīga arī tagad, kad Latvija ir nostājusies atpakaļ uz izaugsmes ceļa un pakāpeniski atgūst savu konkurētspēju pasaulē. Mūsu tautas kultūra, tradīcijas un šīs zemes mīlestība ir būtisks vadmotīvs, lai paliktu strādāt savā valstī un piedalītos tās likteņa veidošanā.

Sagaidot Līgosvētkus, vēlos apsveikt visus 59 529 Jāņus un 10 685 Līgas. Visiem svinētājiem novēlu skaistus un skanīgus svētkus un ar pozitīvām emocijām sagaidīt Jāņudienas rītu!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!