• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas zivsaimniecības produktu tirgus vērotavu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2011., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai mūžam skan mūsu mūžīgā līgodziesma: "Līgo!", "Līgo!"…

Vēl šajā numurā

22.06.2011., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas zivsaimniecības produktu tirgus vērotavu

20.jūnijā Zemkopības ministrijas (ZM) zivsaimniecības nozares speciālisti tikās ar Eiropas Komisijas (EK) Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorāta pārstāvi Filipu Pakotu, kurš sanāksmes dalībniekus iepazīstināja ar EK iniciēto un finansēto projektu “Eiropas zivsaimniecības un akvakultūras produktu tirgus situācijas vērotava – observatorija”. Projekta dalībai testa fāzē 2012.gadā plānots uzaicināt 19 Eiropas Savienības dalībvalstis, tostarp arī Latviju.

Tikšanās laikā Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorāta pārstāvis informēja, ka projekta mērķis ir sniegt Eiropas Savienības dalībvalstu valsts iestādēm, pētniekiem un zivsaimniecības nozares pārstāvjiem, kā arī ieinteresētajām personām labāku izpratni par starptautisko un vietējo Eiropas zivsaimniecības produktu tirgu, tā attīstību un svārstībām. Projekta realizēšanas gaitā tiks noskaidrots un pētīts, kā veidojas cenas visā zivsaimniecības produkcijas realizēšanas procesā, sākot no zivju pirmās pārdošanas brīža pēc to izkraušanas ostās līdz pat mazumtirdzniecības cenām.

Šobrīd liela daļa pētījumam nepieciešamās informācijas jau ir iegūstama, izmantojot EK pieejamās esošās informācijas sistēmas. Projekta īstenošanai apkopoto datu un datu vidējo vērtību ieguve pamatā paredzēta no elektroniskajām datu sistēmām automātiski. Ņemot vērā, ka pētījuma gaitā nav paredzēts izmantot individuālos datus, uzņēmējiem nevajadzētu rasties bažām par oficiāli iesniegto finanšu rādītāju un ekonomisko datu iespējamo izmantošanu.

Tāpat Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorāta pārstāvis tikšanās laikā informēja, ka projekta realizēšanai plānotās darbības neradīs būtisku slodzi projektā iesaistīto Eiropas Savienības dalībvalstu administrācijām.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!