• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 7. jūnija noteikumi Nr. 442 "Kārtība, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2011., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232078-kartiba-kada-personai-kura-ienema-valsts-prezidenta-amatu-tiek-nodrosinatas-socialas-un-citas-garantijas

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.452

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 1.novembra noteikumos Nr.1026 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Lauku saimniecību modernizācija""

Vēl šajā numurā

22.06.2011., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 442

Pieņemts: 07.06.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.442

Rīgā 2011.gada 7.jūnijā (prot. Nr.35 34.§)

Kārtība, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Valsts prezidenta
darbības nodrošināšanu" 11.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, piešķir likuma "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" (turpmāk – likums) 10.panta pirmajā daļā minētās sociālās un citas garantijas.

2. Par likuma 10.panta pirmajā daļā minēto sociālo un citu garantiju nodrošināšanu ir atbildīga Valsts prezidenta Kanceleja.

3. Likuma 10.panta pirmās daļas 2.punktā minēto dzīvokli (turpmāk – dzīvoklis) izvēlas Valsts prezidenta Kancelejas izveidotā komisija. Komisijas sastāvā ir Valsts prezidenta Kancelejas, Finanšu ministrijas, valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" un, ja nepieciešams, valsts drošības iestāžu pārstāvji (turpmāk – komisija).

4. Komisija ne vēlāk kā 24 mēnešus pirms Valsts prezidenta amata otrā pilnvaru termiņa beigām uzsāk dzīvokļa izvēles procesu, formulējot kritērijus attiecībā uz vēlamo dzīvokli (piemēram, atrašanās vieta, platība, iekārtojums).

5. Pēc tam kad komisija ir izvēlējusies dzīvokli, valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" atbilstoši komisijas prasībām, ja nepieciešams, to iegādājas, pielāgo (tai skaitā rekonstruē vai renovē) un mēnesi pirms Valsts prezidenta amata otrā pilnvaru termiņa beigām sagatavo nodošanai lietošanā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu.

6. Ja persona, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, netiek atkārtoti ievēlēta Valsts prezidenta amatā vai tās prezidentūras termiņš tiek pārtraukts, komisija uzsāk dzīvokļa izvēles procesu, formulējot kritērijus attiecībā uz vēlamo dzīvokli (piemēram, atrašanās vieta, platība, iekārtojums), ne vēlāk kā divas nedēļas pēc Valsts prezidenta amata pilnvaru termiņa beigām.

7. Šo noteikumu 6.punktā minētajā gadījumā komisija izvēlas dzīvokli un valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" atbilstoši komisijas prasībām, ja nepieciešams, to iegādājas, pielāgo (tai skaitā rekonstruē vai renovē) un 18 mēnešu laikā pēc Valsts prezidenta amata pilnvaru termiņa beigām sagatavo nodošanai lietošanā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu.

8. Šo noteikumu 7.punktā minētajā gadījumā:

8.1. personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, līdz dzīvokļa nodošanai lietošanā ir tiesības uz valsts apmaksātu pagaidu dzīvesvietu, ko nodrošina Valsts prezidenta Kanceleja. Šajā punktā minētās pagaidu dzīvesvietas ikmēneša izmaksu apmērs var tikt noteikts līdz likuma 2.pantā noteikto divu ikmēneša reprezentācijas izdevumu apmēram, kuru sedz Valsts prezidenta Kanceleja no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem;

8.2. pagaidu dzīvesvietu izvēlas komisija, un pēc tās lēmuma pieņemšanas īres līgumu par pagaidu dzīvesvietas izīrēšanu slēdz Valsts prezidenta Kanceleja, kura pagaidu dzīvesvietu nodod bezatlīdzības lietošanā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu.

9. Šo noteikumu 4. un 6.punktā minētajos gadījumos Finanšu ministrija sadarbībā ar Valsts prezidenta Kanceleju mēneša laikā pēc komisijas lēmuma pieņemšanas par dzīvokļa izvēli izvērtē optimālākos finansēšanas modeļus, kas saistīti ar dzīvokļa iegādi un pielāgošanu (tai skaitā rekonstrukciju vai renovāciju) un valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" faktisko kapitālieguldījumu un ar to finansēšanu saistīto izdevumu atmaksas kārtību, un iesniedz Ministru kabinetā rīkojuma projektu par šajā punktā minēto kapitālieguldījumu un to nomas maksas izdevumu iekļaušanu valsts budžeta ilgtermiņa saistībās, kas Valsts prezidenta Kancelejai būs jāmaksā valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi".

10. Šo noteikumu 5. un 7.punktā minētajos gadījumos valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" iznomā dzīvokli Valsts prezidenta Kancelejai. Valsts prezidenta Kanceleja dzīvokli nodod bezatlīdzības lietošanā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, un maksā nomas maksu, ko aprēķina saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka publiskas personas mantas iznomāšanu.

11. Valsts prezidenta Kanceleja slēdz līgumu par dzīvokļa apsaimniekošanu.

12. Dzīvokļa apsaimniekošanas izdevumi, tai skaitā izdevumi par komunālajiem pakalpojumiem, elektrību, stacionāro tālruni un internetu, tiek segti no Valsts prezidenta Kancelejai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

13. Valsts prezidenta Kanceleja nomas maksu un šo noteikumu 12.punktā minētos maksājumus veic ar dienu, kad dzīvoklis tiek nodots lietošanā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu.

14. Valsts prezidenta Kanceleja personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, nodrošina likuma 10.panta pirmās daļas 3.punktā minētās automašīnas (turpmāk – automašīna) nomu vai iegādi.

15. Lēmumu par automašīnas iegādi vai nomu, kā arī par automašīnas tehniskajām prasībām pieņem Valsts prezidenta Kancelejas vadītājs.

16. Izdevumus, kas saistīti ar automašīnas nomu vai iegādi, ekspluatāciju, apdrošināšanu un autovadītāja atlīdzību, sedz Valsts prezidenta Kanceleja no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

17. Izdevumus par degvielas iegādi Valsts prezidenta Kanceleja no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem sedz saskaņā ar Valsts prezidenta Kancelejas noteiktajām nobraukuma un degvielas patēriņa normām.

18. Ja personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, saskaņā ar likuma 10.panta otro daļu tiek piešķirta apsardze, automašīnu un autovadītāja pakalpojumus nodrošina Aizsardzības ministrija.

19. Šo noteikumu 18.punktā minētajā gadījumā automašīnas ekspluatācijas, apdrošināšanas un autovadītāja atlīdzības izdevumi tiek segti no Aizsardzības ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Degvielas izdevumi tiek segti atbilstoši Nacionālajos bruņotajos spēkos noteiktajām nobraukuma un degvielas patēriņa normām no Aizsardzības ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

20. Valsts prezidenta Kanceleja un Aizsardzības ministrija vienojas par kārtību, kādā notiek automašīnu un autovadītāju maiņa saistībā ar apsardzes piešķiršanu vai pārtraukšanu personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu.

21. Likuma 10.panta pirmās daļas 4.punktā minētā sekretāra (turpmāk – sekretārs) pakalpojumus nodrošina Valsts prezidenta Kanceleja, slēdzot ar sekretāru darba līgumu.

22. Sekretāra amata kandidātu pirms darba līguma parakstīšanas Valsts prezidenta Kanceleja saskaņo ar personu, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu.

23. Sekretārs ir uzskatāms par Valsts prezidenta Kancelejas darbinieku. Sekretāra tiesības un pienākumus nosaka Valsts prezidenta Kancelejas vadītāja apstiprinātajā amata aprakstā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministra vietā –
ekonomikas ministrs A.Kampars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!