• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas tirgus apgūšanas iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2011., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ASV pārstāvi NATO

Vēl šajā numurā

21.06.2011., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas tirgus apgūšanas iespējām

17.jūnijā Ārlietu ministrijā notika paneļdiskusija “Ķīnas tirgus perspektīva: izaicinājumi un risinājumi”. Ievadot paneļdiskusiju, Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktora pienākumu izpildītāja Inese Birģele norādīja, ka Eiropas Savienība ir lielākais Ķīnas sadarbības tirgus, tādēļ Latvijai jācenšas izmantot visas iespējas, lai izvērstu savu darbību arī lielajā Ķīnas tirgū. I.Birģele minēja, ka, līdzīgi kā pirms 100 gadiem ASV, šobrīd daudzas pasaules valstis uzlūko Ķīnu kā jaunu lielo iespēju zemi.

Atklājot paneļdiskusiju videokonferences režīmā, Latvijas vēstniece Ķīnā Ingrīda Levrence uzsvēra, ka Latvijas uzņēmējiem jāizmanto strauji un stabili augošā Ķīnas tirgus potenciāls.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidents Aigars Rostovskis atzinīgi vērtēja Ārlietu ministrijas aktīvo darbu ārējo ekonomisko sakaru veicināšanā uzņēmēju līmenī, radot iespēju Latvijas uzņēmējiem tikties ar pieredzējušiem speciālistiem, kas spēj sniegt informāciju par dažādām specifiskām un praktiskām procedūrām, apgūstot ārvalstu tirgus.

Eiropas Savienības Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) centra (EU SME Centre, China) direktors Deivids Lavorels, sniedzot ekspertīzi un praktisku informāciju par to, kā veiksmīgāk ienākt un pārvarēt problēmas Ķīnas tirgū, uzsvēra, ka tur pastāvošie izaicinājumi un grūtības vienlaikus rada arī iespējas Eiropas uzņēmējiem – svarīgi ir prast tās izmantot. Prezentācijas laikā D.Lavorels raksturoja Ķīnas tirgu, kā arī iepazīstināja klātesošos ar centra sniegto atbalstu ES MVU biznesa attīstības, juridiskajos, cilvēkresursu, apmācības, standartizācijas un citos jautājumos.

Paneļdiskusijā sniedzot prezentāciju, Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības (IĪTA) Pekinas biroja (EU IPR Helpdesk Beijing, China) pārstāvis Filips Džerārds-Folijs informēja, ka IĪTA jautājumiem jāvelta pienācīga uzmanība, pretējā gadījumā tas var atstāt ilgstošas sekas uz biznesa veiksmīgu attīstību. F.Džerārds-Folijs iepazīstināja ar galvenajiem IĪTA nodrošināšanas veidiem, likumdošanu un procedūrām, kā arī minēja konkrētus piemērus. Pieredzē dalījās valodu mācīšanās programmatūras izstrādātājs – Latvijas uzņēmums M.A.R.I.D.I., kas jau otro gadu darbojas Pekinā un jau saņēmis ES IĪTA Pekinas biroja atbalstu.

Pēc prezentācijām un diskusijām sekoja individuālas konsultācijas, kurās uzņēmējiem bija iespēja jau daudz konkrētāk izrunāt sava uzņēmuma stratēģiju, ienākot vai darbojoties Ķīnā.

Šogad šī bija astotā paneļdiskusija diskusija cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros. Ārlietu ministrija to rīkoja sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!