• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par KNAB 2010.gada finanšu pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2011., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231895

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apbalvojot vieglatlētikas sacensību uzvarētājus

Vēl šajā numurā

17.06.2011., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par KNAB 2010.gada finanšu pārskatu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2010.gada pārskats visos būtiskajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par KNAB finansiālo stāvokli un darbības rezultātiem, ikgadējā finanšu revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

VK atzinumu par KNAB sagatavoto finanšu pārskatu ir sniegusi vēlāk nekā par citu centrālo valsts iestāžu pārskatiem, jo KNAB likumā noteiktajā termiņā nebija nodrošinājis pārskata apstiprināšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

VK izlases veidā pārbaudīja pārskata datu atbilstību grāmatvedības uzskaites datiem, kā arī veica darījumu pārbaudes par izdevumiem atlīdzībai, komandējumiem, pakalpojumu un preču iegādēm. Veiktajās pārbaudēs būtiskas neatbilstības nav konstatētas, bet ir identificētas nepilnības, kuru novēršana uzlabos KNAB pārskata sagatavošanas kvalitāti, norāda VK. Konstatēts, ka KNAB nav veikta nemateriālo ieguldījumu inventarizācija, nav nodrošināta pietiekama materiālo vērtību ikdienas kontrole, kā arī grāmatvedības uzskaites organizācija ir pilnveidojama atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Revīzijas rezultātā VK sniegusi piecus ieteikumus, kuru ieviešana nodrošinās KNAB iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanu. KNAB ieteikumus apņēmies ieviest līdz 2011.gada novembra beigām.

VK revīzijā pārbaudīja arī KNAB operatīvai darbībai paredzēto finanšu līdzekļu izlietojumu un uzskaiti. Par pārbaudē konstatēto VK ir nosūtījusi informāciju LR Prokuratūrai. Tā kā informācija par operatīvās darbības finansēšanu saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto ir klasificēta, VK plašākus komentārus nesniedz.

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!