• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Honkongā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2011., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.06.2011., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Honkongā

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, tiekoties ar Honkongas īpašā administratīvā reģiona vadītāju Donaldu Sangu Foto: VK

13.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Latvijas uzņēmumu delegācija Honkongā tikās ar Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu ministrijas komisāru Lu Sjiņhua un Honkongas īpašā administratīvā reģiona vadītāju Donaldu Sangu, lai pārrunātu iespējas veicināt Honkongas reģiona un Latvijas uzņēmumu ekonomisko sadarbību, ņemot vērā Honkongas kā viena no pasaules finanšu centriem iespējas.

Abas puses augstu novērtēja izveidoto sadarbību izglītībā – Honkongas Zinātnes un tehnoloģijas universitāte kopā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu īsteno studentu apmaiņas programmu. Premjers norādīja, ka Latvija saskata arī labas iespējas attīstīt Honkongas un Latvijas sadarbību tūrisma jomā. Honkonga ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem Āzijā, savukārt Rīga – tūristiem no Āzijas. Rīga ir jauns un interesants ceļojumu mērķis Ziemeļeiropā, turklāt 2014.gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Savukārt ekonomiskās sadarbības jomā Latvija ir ieinteresēta paplašināt preču ar augstu pievienoto vērtību eksportu uz Honkongu.

Puses vienojās, ka plašas iespējas uzlabot abu pušu uzņēmumu sadarbību ir arī tranzīta un loģistikas jomā, finanšu sektorā un pārtikas ražošanas un pārstrādes jomā.

Latvijas delegācija apmeklēja arī Honkongas universitāti, kur V.Dombrovskis parakstīja saprašanās memorandu par sadarbību starp Latvijas Universitāti un Honkongas universitāti, kas kļūs par pamatu, lai īstenotu studentu un akadēmiskā personāla apmaiņu, kā arī veiktu kopīgus pētījumus. Ministru prezidents Honkongas universitātē uzstājās ar lekciju par Latvijas pieredzi, risinot finanšu krīzes radītās problēmas un to sekas, kā arī prezentēja grāmatu “Kā Latvija pārvarēja finanšu krīzi”.

V.Dombrovskis kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju tikās arī ar Honkongas un Makao uzņēmējiem, lai tos iepazīstinātu ar Latvijas piedāvātajām iespējām investīcijām, eksportam un importam, kā arī meklētu jaunus biznesa kontaktus un sadarbības iespējas ar Latvijas uzņēmumiem.

Darba vizītē Honkongā premjeru pavadīja tūrisma kompāniju “TAS Baltics”, “Baltic Travel Group”, “Your Run” un Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāvji, kokapstrādes uzņēmumi “Dendrolight Latvia” un “Dores Fabrik”, Rīgas un Ventspils brīvostu pārvaldes, kā arī uzņēmumi “ABEDD Baltic” un “RRB Project”.

Premjera darba vizītē Honkongā bija no 11. līdz 13.jūnijam, un tās mērķis bija veicināt politisko dialogu un attīstīt ekonomisko sadarbību starp abu valstu uzņēmumiem.

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!