• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības aprūpi Latvijas pašvaldībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2011., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231669

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

15.06.2011., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības aprūpi Latvijas pašvaldībās

13.jūnijā Veselības ministrijā notika ikgadējās sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem, kuru laikā tika apspriesti aktuālie jautājumi veselības aprūpē.

Tikšanās darba kārtība tika sastādīta, savstarpēji vienojoties, un tika pārrunāti lielākoties visi aktuālākie jautājumi veselības aprūpē, piemēram, par primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu pašvaldībās, jautājumi par medikamentu pieejamību un cenu veidošanas politiku. Tāpat tika pārrunātas aktualitātes e-veselības ieviešanā, kā arī sociālā drošības tīkla pasākumu turpināšanā 2012.gadā.

Īpaša sarunu daļa tika veltīta arī veselības profilakses un veselīga dzīvesveida veicināšanas pasākumiem, pārrunājot jautājumus, kas saistīti ar valsts apmaksāto vēža skrīninga programmu un iedzīvotāju atsaucību, kā arī aktualizējot pašvaldību ieguldījumu veselības veicināšanā (piemēram, sporta laukumu, peldbaseinu, dažādu interešu centru uzturēšanā) un alkoholisma apkarošanā.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš, uzrunājot klātesošos, norādīja: “Labu valsts un pašvaldību sadarbību īpaši svarīgi ir nodrošināt tieši primārajā veselības aprūpē un veselības veicināšanā, kas ir galvenais un noteicošais faktors cilvēku veselīga mūža pagarināšanā. Cilvēku dzīvesveidu nav iespējams izmainīt tikai ar likumu grozījumiem vai Ministru kabineta noteikumiem. Daudz lielāka loma nevēlamo vai neveselīgo paradumu maiņai ir labākas un veselīgākas alternatīvas piedāvāšana saviem iedzīvotājiem, un šajā jautājumā pašvaldībām paveras plašs darba lauks.”

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji atzina, ka ir jūtami uzlabojusies sadarbība ar Veselības ministriju. Pozitīvi tika novērtēts ministrijas darba stils, dažādu jautājumu risināšanā izveidojot darba grupas ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvju piedalīšanos.

Oskars Šneiders,
VM preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!