• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijā gandrīz katra ģimene ir cietusi šajā laikā, ģimenes stāsti ir jāatceras šajās dienās" — Valdis Zatlers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2011., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piemiņas aploksni, godinot komunistiskā genocīda upurus

Vēl šajā numurā

15.06.2011., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijā gandrīz katra ģimene ir cietusi šajā laikā, ģimenes stāsti ir jāatceras šajās dienās” — Valdis Zatlers

Vakar, 14.jūnijā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju, tostarp valsts augstākās amatpersonas un Saeimas deputāti, Rīgā, Latvijas pilsētās un novados pieminēja 1941.gada traģisko notikumu upurus, kad divu naidīgu lielvaru vienošanās rezultātā tika pastrādāti nežēlīgi noziegumi pret Latviju un Latvijas iedzīvotājiem. Attēlā: ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa Rīgā – (pirmajā rindā no kreisās) Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, (otrajā rindā no kreisās) nākamais Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ārlietu ministrija

14.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās atceres pasākumā Rīgā pie Brīvības pieminekļa, pieminot komunistiskā genocīda upurus. Pasākuma laikā Valsts prezidents aicināja ģimenēs dalīties ar stāstiem un pieredzi par traģiskajiem 1941.gada notikumiem, jo tie skāruši gandrīz ikvienu ģimeni Latvijā.

Piemiņas dienas sākumā Valsts prezidents nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa un, uzrunājot klātesošos, norādīja, ka “šodien aprit 70 gadi kopš vienas no traģiskākajām un baisākajām dienām mūsu tautas un valsts vēsturē. Tās bija represijas, kas faktiski iznīcināja 5% no Latvijas valsts iedzīvotājiem”. V.Zatlers uzsvēra, ka šos cilvēkus iznīcināja tādēļ, ka viņi bija godprātīgi un godīgi cilvēki, kas strādāja savai valstij, mīlēja to un kam “gods kalpot Latvijai” bija vissvētākais lozungs.

“Mēs katru gadu nākam šeit 14.jūnijā, lai pieminētu visus izsūtītos un tos, kas gājuši bojā, jo viņu piemiņa mums ir svēta. Tieši tāpēc, ka Latvijā gandrīz katra ģimene ir cietusi šajā laikā, ģimenes stāsti ir jāatceras šajās atmiņu dienās un jāpastāsta tālāk nākamajām paaudzēm, jo tieši šie stāsti ar konkrētiem piemēriem parāda Latvijas mīlestību, godprātīgo attieksmi, gribu un sīkstumu, kas bija šiem cilvēkiem un kas nepieciešama mums šodien un arī nākotnes Latvijā,” teica V.Zatlers.

Valsts prezidents pateicās visiem, kas “šos stāstus dokumentē, uztur dzīvus un velta savu enerģiju un laiku, lai šis Latvijas periods, kas ir traģisks, bet tajā pašā laikā ir mūsu periods, taptu zināms gan savējiem, gan arī svešiem”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!