• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2011., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības finanšu palīdzību Latvijai

Vēl šajā numurā

10.06.2011., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra darba vizīti Briselē

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks 8. un 9.jūnijā uzturējās darba vizītē Briselē, kur kopā ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi piedalījās NATO valstu aizsardzības ministru sanāksmē, kā arī ar Horvātijas aizsardzības ministru Davoru Bažinoviču parakstīja un apmainījās ar divpusējo līgumu par sadarbību aizsardzības jomā (attēlā)                       Foto: Drago Kelemans

8. un 9.jūnijā Briselē, Beļģijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube piedalījās NATO aizsardzības ministru sanāksmē, kurā apstiprināja jauno NATO komandstruktūru un tās ģeogrāfisko izvietojumu.

Tikšanās laikā A.Pabriks atbalstīja izstrādāto NATO komandstruktūras un aģentūru reformas modeli, kas ļaus ietaupīt finanšu resursus un padarīs NATO darbu efektīvāku. Tajā pašā laikā ministrs uzsvēra, ka personālsastāva samazinājums nedrīkst ietekmēt NATO komandstruktūras spēju pilnvērtīgi izpildīt tai noteiktos uzdevumus, tai skaitā nodrošināt reģionālo ekspertīzi, kas ir būtiska kolektīvās aizsardzības īstenošanai. Ministrs norādīja, ka vēlētos redzēt lielāku līdzsvaru NATO infrastruktūras ģeogrāfiskajā izvietojumā.

NATO–Krievijas padomes sēdē, kas notika pirmo reizi pēc triju gadu pārtraukuma, A.Pabriks norādīja uz Latvijas pozitīvo pieredzi sadarbībā ar Krieviju, nodrošinot nemilitāro kravu tranzītu uz Afganistānu. Tāpat ministrs informēja par Latvijas finansiālo ieguldījumu NATO–Krievijas padomes projektā narkotiku apkarošanai. Runājot par sadarbību starp NATO un Krievijas pretraķešu sistēmām, ministrs norādīja, ka mūsu kopīgais mērķis ir veicināt drošību Eiroatlantiskajā telpā, tādēļ lielāka atklātība no Krievijas puses veicinātu sadarbību.

Pārrunājot NATO dalībvalstu daudznacionālo pieeju projektiem, A.Pabriks norādīja uz Baltijas valstu pozitīvo sadarbību aizsardzības jomā. Tajā pašā laikā ministrs piekrita daudziem kolēģiem, ka daudznacionālās pieejas nespēs pilnībā segt iztrūkstošās militārās spējas, ko rada aizsardzības finansējuma samazinājums.

Sanāksmes laikā A.Pabriks ar Horvātijas aizsardzības ministru Davoru Božinoviču parakstīja divpusējās sadarbības līgumu aizsardzības jomā starp Latviju un Horvātiju, kas nosaka sadarbības pamatus militārās un aizsardzības jomā un iespējamās sadarbības tēmas. Sadarbības līgums tika parakstīs arī ar Beļģijas aizsardzības ministru Pīteru de Kremu.

Turpinot 2010.gadā aizsākto tradīciju, notika arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās, pieaicinot Apvienotās Karalistes, Nīderlandes, Polijas un Vācijas ministrus. Ministri pārrunāja pirātisma problēma pie Somālijas krastiem, kā arī situācija Lībijā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!