• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijai kredītreitinga nākotnes vērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2011., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 7.jūnijā

Vēl šajā numurā

09.06.2011., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijai kredītreitinga nākotnes vērtējumu

6.jūnijā reitingu aģentūra Moody’s Investors Service (Moody’s) uzlaboja Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējumu no stabila uz pozitīvu, saglabājot stabilu kredītreitingu iepriekšējā līmenī (Baa3).

“Fakts, ka mūsu valsts kredītreitinga nākotnes novērtējums ir uzlabots no stabila uz pozitīvu, ir ļoti nozīmīgs un gaidīts signāls gan valsts vērtspapīru investoriem, gan privātā sektora investoriem un sniegs atbalstu investīciju piesaistes veicināšanā Latvijas ekonomikā. Šis novērtējums ir ļoti nozīmīgs Latvijas ekonomiskās attīstības potenciālam, jo norāda, ka aģentūra atzinīgi novērtē valdības līdz šim paveikto. Taču, lai jau tuvākajā nākotnē mēs varētu sagaidīt arī kredītreitinga uzlabojumus, valdībai ir jāvienojas par konkrētiem un kvalitatīviem budžeta konsolidācijas pasākumiem,” uzsver finanšu ministrs Andris Vilks.

Moody’s savā paziņojumā norāda, ka Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējums no stabila mainīts uz pozitīvu, pamatojoties uz valsts ekonomikas atlabšanu, pozitīvām vidējā termiņa izaugsmes prognozēm un veikto budžeta konsolidāciju.

Tāpat Moody’s kā pozitīvu sasniegumu uzsver Latvijas progresu, pildot nepieciešamos kritērijus, lai veiksmīgi pievienotos eirozonai.

Moody’s arī atzīst, ka Valsts prezidenta lēmums rosināt Saeimas atlaišanu neietekmē aģentūras vērtējumu, taču tā noteikti sekos politiskajai situācijai Latvijā un gadījumā, ja politisko pārmaiņu rezultātā fiskālās konsolidācijas apjoms būs mazāks, nekā plānots, reitingu aģentūra var izlemt par nākotnes vērtējuma maiņu atpakaļ no pozitīva uz stabilu.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!