• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Āzijas un Eiropas valstu tālāku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2011., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Par Valsts radio un televīzijas centra privatizāciju

Vēl šajā numurā

08.06.2011., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Āzijas un Eiropas valstu tālāku sadarbību

6. un 7.jūnijā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās 10.Āzijas–Eiropas samita (ASEM) ārlietu ministru sanāksmē Budapeštā, Ungārijā. Sanāksmē ministrs teica uzrunu par netradicionālajiem drošības izaicinājumiem, uzsverot, ka mūsdienu drošības izaicinājumiem un draudiem piemīt globāls raksturs, tie savstarpēji mijiedarbojas, to risināšanai ir nepieciešama ne tikai visaptveroša pieeja, bet arī konkrēti ikdienas pasākumi, mērķtiecīgi risinājumi. Ministrs īpaši uzsvēra Latvijas iesaisti un atbalstu Afganistānas stabilziācijas un rekonstrukcijas centienos.

Sanāksmes laikā ārlietu ministrs tikās ar Indonēzijas ārlietu ministru Marti M.Natalegavu un Malaizijas ārlietu ministru Dato Sri Anifahu Amanu. Tikšanos laikā ministrs apliecināja Latvijas interesi veidot ciešākas attiecības ar Dienvidaustrumāzijas reģiona valstīm, īpaši uzsverot sadarbības veicināšanu ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā. Lai intensificētu sadarbību politiskajā līmenī, Ģ.V.Kristovskis un Latvijas uzņēmēju delegācija tika uzaicināti apmeklēt Dienvidaustrumāzijas reģiona valstis. Savukārt Ģ.V.Kristovskis uzaicināja Indonēzijas un Malaizijas kolēģus apmeklēt Latviju.

Tāpat sanāksmes ietvaros Latvijas ārlietu ministrs un Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets parakstīja Latvijas un Igaunijas divpusēju līgumu par klasificētas informācijas aizsardzību.

10.Āzijas–Eiropas samita (ASEM) ārlietu ministru sanāksme notika 6. un 7.jūnijā. Sanāksmē tika runāts par netradicionālajiem drošības izaicinājumiem, tāpat ministri izklāstīja viedokļus par aktuālajiem reģionālajiem notikumiem Eiropā un Āzijā. Tika diskutēts arī par globālajiem un reģionālajiem jautājumiem, kā arī Āzijas–Eiropas samita turpmāko paplašināšanos un darbību.

Latvija dalību ASEM izmanto, lai paustu nostāju par aktuāliem globālajiem notikumiem, kā arī lai tiktos ar Āzijas valstu augstākajām amatpersonām un veidotu regulāru dialogu.

ASEM sadarbība sākās 1996.gadā, lai attīstītu Eiropas un Āzijas partnerību. ASEM veido desmit Dienvidaustrumāzijas Nāciju asociācijas dalībvalstis (Bruneja, Kambodža, Indonēzija, Laosa, Malaizija, Birma/Mjanma, Filipīnas, Singapūra, Taizeme, Vjetnama), Japāna, Dienvidkoreja, Ķīna, Indija, Pakistāna, Mongolija, Austrālija, Jaunzēlande, Krievija un 27 Eiropas Savienības dalībvalstis, kā arī Eiropas Komisija un ASEAN (Dienvidaustrumāzijas Nāciju asociācija) sekretariāts.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!