• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Latvijas Komercbanku asociācijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2011., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar nākamo Valsts prezidentu

Vēl šajā numurā

08.06.2011., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Latvijas Komercbanku asociācijas prezidentu

6.jūnijā tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs tikās ar Latvijas Komercbanku asociācijas prezidentu Mārtiņu Bičevski un pārrunāja likumdošanas iniciatīvas, lai uzlabotu tiesisko regulējumu un paātrinātu tiesvedības procesa gaitu, tādējādi efektīvāk nodrošinot aizskarto pušu intereses.

Gan A.Štokenbergs, gan M.Bičevskis bija vienisprātis, ka jāievieš Maksātnespējas likuma pārejas noteikumi, paredzot, ka visus procesus, kas nav pabeigti līdz noteiktam periodam, varētu turpināt tikai pēc jaunā likuma vai arī tie jālikvidē. Šobrīd lietas, kas ir ierosinātas līdz 2010.gada 1.novembrim, var tik izskatītas pēc vecā regulējuma, kas paredz lielāku maksātnespējas administratora ietekmi.

Puses vienojās par nepieciešamību stiprināt un padarīt efektīvākas pirmās instances tiesas, lai lietas tiktu retāk pārsūdzētas. M.Bičevskis norādīja: ja tiesu procesi ievelkas, tie bieži zaudē nozīmi, jo parādnieks ir nobēdzinājis savu mantu, līdz ar to parāda piedziņa kļūst neiespējama. Tā rezultātā parādnieki iegūst nesodāmības apziņu un nostiprinās pārliecība, ka parādi nav jāmaksā, jo no to atmaksas izdodas izvairīties. A.Štokenbergs atzina, ka apelācijas instancē nebūtu jāvērtē jauni pierādījumi, tikai jaunatklāti apstākļi, kas šo problēmu daļēji varētu atrisināt.

Tāpat puses vienojās, ka nākotnē jāpārskata tiesu izpildītāju takses, padarot tās proporcionālākas ieguldītajam darbam, bet tajā pašā laikā nodrošinot nepieciešamo motivāciju maza apmēra prasībās, lai veicinātu ātru un efektīvu maza apmēra prasību izpildes piedziņu.

Inga Saleniece, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!