• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES svaigu dārzeņu importa aizliegumu Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par interneta tehnoloģiju attīstību Latvijā

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES svaigu dārzeņu importa aizliegumu Krievijā

Eiropas Komisijas (EK) Veselības un patērētāju ģenerāldirektorāta vadītāja Paola Testori Koggi nosūtījusi vēstuli Krievijas Federālā patērētāju tiesību aizsardzības un cilvēku labklājības uzraudzības dienesta vadītājam Genādijam Oņiščenko. Vēstulē norādīts, ka aizliegums importēt Krievijas Federācijas (KF) teritorijā svaigus dārzeņus no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm nav pamatots un tas neatbilst Pasaules Tirdzniecības organizācijas Līgumā par sanitārajiem un fitosanitārajiem jautājumiem noteiktajiem principiem (PTO/SPS).

Kā liecina pēdējie veiktie izmeklējumi, tad Spānijas izcelsmes dārzeņi nav Shiga toksīnus producējošā E.Coli O-104 (STEC) avots.

EK norāda, ka kopš uzliesmojuma sākuma Krievijai ir sniegta visa pieejamā informācija par notiekošo un arī turpmāk EK apņemas sniegt informāciju par jaunākajiem atklājumiem šajā jomā, ieskaitot informāciju par piesārņojuma avota meklēšanu. Tālab EK pieprasa atcelt nepamatoti noteikto aizliegumu ES izcelsmes svaigo dārzeņu importam KF teritorijā.

Pēc Valsts augu aizsardzības dienesta datiem, Latvijas izcelsmes dārzeņi pēdējos mēnešus uz KF netiek eksportēti. Savukārt Latvijas pārvadātāji pēdējā mēneša laikā uz KF ir izveduši 73 tonnas ES izcelsmes svaigus dārzeņus, no kuriem lielākās produktu grupas veido galviņkāposti (31 tonna) un paprika (23 tonnas).

Pēc neoficiālas informācijas, šis aizliegums neattiecas uz pārtikas kartupeļiem, kuru eksporta apjoms pēdējos mēnešos Latvijas pārvadātajiem ir būtiski pieaudzis. Piemēram, maijā vien eksportētas 2257 tonnas ES izcelsmes pārtikas kartupeļu.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!