• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2011. gada 19. maija likums "Grozījumi likumā "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Muitas likumā

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 19.05.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”

Izdarīt likumā “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 7.nr.; 1996, 6.nr.; 2001, 8.nr.; 2002, 5.nr.; 2008, 3.nr.; 2009, 3.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.pantu šādā redakcijā:

3.pants. Kopēju militāro vienību izveidošana

Latvijas Republika var izveidot kopējas militārās vienības ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju un Eiropas Savienību, kā arī ar atsevišķām valstīm.”

2. Aizstāt 7.panta nosaukumā un pirmajā daļā vārdus “ārvalstu armiju” ar vārdiem “ārvalstu bruņoto spēku”.

3. Izteikt 9.pantu šādā redakcijā:

9.pants. Lēmuma par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību kopējām militārajām mācībām Latvijas Republikas teritorijā un ārzemēs pieņemšana

(1) Lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas Republikas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, ievērojot šā likuma 7.panta noteikumus, pieņem Ministru kabinets.

(2) Lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējām militārajām mācībām Latvijas Republikas teritorijā, ja mācībās piedalās ne vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem aizsardzības ministrs pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju.

(3) Lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku kopējām militārajām mācībām ārvalstīs, kuras nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņem Ministru kabinets.

(4) Lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku kopējām militārajām mācībām Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības valstīs pieņem aizsardzības ministrs pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju.”

4. Izslēgt 10.pantu.

5. Papildināt pārejas noteikumus ar 3.punktu šādā redakcijā:

“3. Grozījums šajā likumā par 10.panta izslēgšanu stājas spēkā vienlaikus ar grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā attiecībā uz sociālajām garantijām civilpersonām sakarā ar komandējumiem uz starptautisko operāciju rajoniem.”

Likums Saeimā pieņemts 2011.gada 19.maijā.

Valsts prezidenta vietā
Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa

Rīgā 2011.gada 7.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!