• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par dzelzceļa publiskās lietošanas infrastruktūras finansēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2011., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231195

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par iespēju atgūt zaudētos sertifikātus

Vēl šajā numurā

03.06.2011., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par dzelzceļa publiskās lietošanas infrastruktūras finansēšanu

1.jūnijā notika Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes kārtējā sēde. Šoreiz uzmanības lokā bija vairāki jautājumi dzelzceļa jomā.

Viens no sēdes darba kārtības jautājumiem bija dzelzceļa publiskās lietošanas infrastruktūras finansēšanas un pārvaldīšanas kārtības izstrāde. Satiksmes ministrija (SM) izstrādā grozījumus Dzelzceļa likumā, lai varētu izveidot publiskās lietošanas dzelzceļa finansēšanas modeli, kas paredzētu arī iespēju šīs infrastruktūras pārvaldītājam saņemt valsts finansējumu, pamatojoties uz daudzgadu līgumu starp infrastruktūras pārvaldītāju un valsti. Šāds līgums noteiktu konkrētus valsts finansējuma piešķiršanas mērķus un panākamo produktīvo rezultātu, tādējādi ļaujot izvērtēt arī finansējuma izlietošanas lietderību. Grozījumi arī paredz daļu no dzelzceļa pārvadājumos izmantotās degvielas akcīzes nodokļa novirzīt infrastruktūras uzturēšanai un pārvaldīšanai, tādējādi veicinot dzelzceļa pārvadājumu starptautisko konkurētspēju.

Padomes sēdē AS “LatRailNet” klātesošos arī informēja par situāciju un galvenajiem principiem publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksas noteikšanā 2012.gadam. Sēdē tika apspriesti priekšlikumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai precizēt maksas aprēķinu metodiku.

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) sēdē ziņoja par Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas ieviešanas gaitu. Dzelzceļa tīkla elektrifikācija perspektīvā ir nozīmīga gan no ekonomiskā, gan tehnoloģiskā aspekta, tā ļautu paaugstināt dzelzceļa pārvadājumu servisu un kļūtu efektīvāka no resursu izmantošanas viedokļa. Pašlaik tiek veikta Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrāde, ir jau sagatavots gala ziņojuma projekts, kuru pašlaik izskata LDz un SM speciālisti, sniedzot savus ieteikumus un komentārus. Sēdē izteikts aicinājums Ekonomikas ministrijai izvērtēt dzelzceļa elektrifikācijas jautājumu no energobilances un sadales un pārvades tīklu attīstības viedokļa.

Sēdi vadīja satiksmes ministrs Uldis Augulis, tajā piedalījās pārstāvji no Satiksmes, Finanšu, Ekonomikas, Iekšlietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas ostām, “Latvijas dzelzceļa”, nozaru asociācijām u.c.

Nākamā Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēde plānota augustā.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!