• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Monako firsta Alberta II, Bo marķīza, oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par bērnu drošību vasaras brīvlaikā

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Monako firsta Alberta II, Bo marķīza, oficiālo vizīti Latvijā

Viņa augstība Monako firsts Alberts II, Bo marķīzs, kopā ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Valdi Zatleru
pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas pie Brīvības pieminekļa Rīgā 1.jūnijā
Foto: VPK

 

 

V.E. Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers un V.A. Monako firsts Alberts II, Bo marķīzs — masu medijiem:

Valsts prezidents Valdis Zatlers:

Man ir liels gods šodien Latvijā uzņemt Viņa augstību Monako princi Albertu. Šī ir pirmā Monako prinča vizīte Latvijā. Es vienmēr esmu iestājies par trīs lielām lietām, kur Latvija un Monako varētu sadarboties. Pirmkārt, tā ir ekonomika. Otrkārt, tā ir kultūra. Treškārt, tā ir vides aizsardzība, zaļā filozofija. Ar lielu gandarījumu mēs atceramies, ka faktiski Latviju ar Monako vistiešākajā veidā saista bobslejs. Man ir liels prieks, ka šīs saites, kas ir veidojušās sporta karjeras laikā, joprojām ir aktīvas arī šodien un tās turpinās.

Jūras krastā atrodas daudz valstu, un mums ir ļoti daudz uzdevumu – jūras aizsardzība, jūras vides aizsardzība. Mēs abas esam mazas valstis un domājam par to, cik efektīvi saimniekot, jo mūsu resursi ir tik, cik mums ir. Šī sadarbība, šķiet, būs ļoti, ļoti radoša un reizē arī produktīva. Es domāju, šī nav pirmā reize, kad mēs sveicam Latvijā Viņa augstību Monako princi Albertu.

Monako firsts Alberts II:

Prezidenta kungs, dāmas un kungi! Vispirms es gribētu pateikties prezidenta kungam un valdībai par ļoti siltu un jauku uzņemšanu šeit, kas attiecas gan uz mani, gan uz visu delegāciju. Es ar lielu prieku pieņēmu jūsu jauko ielūgumu, un šī ir mana pirmā vizīte Latvijas Republikā.

Kā jau jūs tikko teicāt, mēs esam sākuši sarunas, kas būs produktīvas un bagātinošas. Diplomātisko attiecību izveidošana ir jau sasniegusi vairāku gadu jubileju, un tai ir labs progress. Mūsu diskusijas veicinās tālāk mūsu attiecības šajās trīs jomās, ko prezidents jau minēja. Jūs varat droši paļauties uz šo attiecību dinamisku izaugsmi, uz manu valdību, uz visām citām organizācijām mūsu valstī, uz mūsu uzņēmējiem, vides aizsardzības organizācijām un kultūras organizācijām. Šādā veidā mēs savas idejas varētu īstenot.

Protams, man būs prieks uzņemt jūs Monako Firstistē oficiālā vizītē jebkurā jums ērtā laikā.

Es domāju, ka mūsu konverģences punkti, runājot par valstīm, parādīsies arvien skaidrāk, turpinot šo dialogu tādās jomās kā vide un ilgtspējīga attīstība, kurā jūsu valstī ir neparasti labs progress un tiešām izcili sasniegumi. Par to es tiešām vēlētos jūs apsveikt.

Šīs dienas laikā man būs iespēja apmeklēt Okupācijas muzeju un Getliņu atkritumu poligonu. Es ar prieku skatos uz priekšu, lai saprastu ne tikai to, kas noticis pagātnē, kas ir ietekmējis jūsu vēsturi, bet arī pilnībā spēšu aptvert jūsu radošumu ilgtspējīgas pārvaldības jomā.

Vēlreiz gribu pateikties prezidenta kungam, arī valdībai un visiem, ar ko esmu ticies šīs uzturēšanās laikā. Es ceru, ka, kā jau jūs ļoti laipni teicāt, šī nebūs mana pēdējā vizīte jūsu valstī.


Valsts prezidenta Valda Zatlera un Monako firsta Alberta II, Bo marķīza, paziņojumi medijiem 1.jūnijā. Valsts prezidenta preses dienesta transkripts

 

 

Vakar, 1.jūnijā, ar oficiālo sagaidīšanas ceremoniju pie Rīgas pils sākās Monako Firstistes galvas – Viņa augstības Monako firsta Alberta II, Bo marķīza, vienas dienas oficiālā vizīte Latvijā. Vizītes laikā augstais viesis tikās ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Pēc tikšanās abu valstu vadītāji nāca klajā ar paziņojumiem medijiem. Tāpat augstais viesis nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa Rīgā, apmeklēja Okupācijas muzeju un piedalījās Latvijas Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes rīkotajās oficiālajās pusdienās
Foto: VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!