• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Par Dziesmu un deju svētku sagatavošanas procesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2011., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.06.2011., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Par Dziesmu un deju svētku sagatavošanas procesu

30.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers kopīgi ar kultūras ministri Sarmīti Ēlerti apsprieda paveikto un plānoto Vispārējo Dziesmu un deju svētku norisē, gatavojoties XXV Dziesmu un deju svētkiem 2013.gadā.

Valsts prezidents bija ļoti gandarīts, ka kopš tikšanās februārī ir sperti lieli soļi uz priekšu Dziesmu un deju svētku organizatoriskā modeļa izveidošanā. Ir skaidri definēts mērķis, struktūra un notiek intensīvs darbs pie nākamo svētku repertuāra apstiprināšanas. V.Zatlers atzina: “Man personiski ļoti tuvi un saprotami ir 2013.gada Dziesmu un deju svētku veidošanas pamatprincipi. Saku lielu paldies visiem, kas strādāja un turpinās strādāt, lai nākamie dziesmu svētki sajūtās un mūzikā, un arī klātienē atvestu mājās visu paaudžu latviešus. Lai top!” Valsts prezidents ir Dziesmu un deju svētku kustības patrons.

Kultūras ministre S.Ēlerte norāda, ka Dziesmu un deju svētki ir būtiska Latvijas identitātes daļa. “Dziesmu un deju svētki nesaraujami saistīti ar mūsu tautas svarīgākajiem vēstures brīžiem. Tie mudināja izveidot mūsu nacionālo valsti, tie nodrošināja mūsu kultūras saglabāšanos un attīstību tautai visgrūtākajos brīžos. Šodien Dziesmu un deju svētki ir apliecinājums kultūras bagātībai un ievērojamai lomai ikviena Latvijas iedzīvotāja ikdienā. Šie svētki sasaista kopā latviešu nācijas ceļu tagadnē, nākotnē un pagātnē,” uzskata S.Ēlerte.

Šobrīd Dziesmu svētku padomē apstiprināta kopējā svētku programma un koncepcija. Savukārt līdz 1.jūlijam būs izveidots svētku sagatavošanas pasākumu un norišu kalendārs 2012.gadam un to norišu izmaksu tāmes. Darbs pie noslēguma koncerta un deju lieluzveduma repertuāru tiks pabeigts gada beigās, kad arī būs sagatavota pūtēju orķestru dižkoncerta koncepcija un apstiprināts mākslinieciskais vadītājs.

Septembrī Dziesmu svētku padomei būs jāapstiprina konkursa rezultāti par svētku logotipu ar svētku devīzi “Lihgo – Lai top”.

Andris Saulītis, ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!