• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES fondu līdzekļu pārdali prioritārām jomām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2011., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231020

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 26.maijā

Vēl šajā numurā

01.06.2011., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES fondu līdzekļu pārdali prioritārām jomām

30.maijā Koalīcijas partiju pārstāvji tikās darba grupā par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumiem, kurā, turpinot konstruktīvu sadarbību, tika panāktas vairākas konceptuālas vienošanās par ES fondu līdzekļu pārdali prioritārām jomām. Darba grupas locekļi vienojās veikt ES fondu programmu pārdali aptuveni par 30,3 miljoniem latu, novirzot papildu līdzekļus Labklājības ministrijai aktīvo darba tirgus politikas pasākumu īstenošanai 2012. un 2013.gadā.

Koalīcijas partneri vienojās, ka papildu piešķirtā finansējuma ietvaros par 7,2 miljoniem latu Labklājības ministrija veiks bezdarbnieku apmācību un sagatavos speciālistus 16 prioritārajās nozarēs atbilstoši nozaru asociāciju pieprasījumam.

Tāpat darba grupa vienojās par papildu 23,1 miljona latu pārdali Labklājības ministrijai algoto pagaidu sabiedrisko darbu programmas īstenošanai 2012. un 2013.gadam.

Darba grupā tika panāktas vienošanās arī par 7 miljonu latu pārdali Satiksmes ministrijai tranzītielu rekonstrukcijai pilsētu teritorijās, 2,6 miljonu latu pārdali Izglītības un zinātnes ministrijai profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai un efektīvāku ES fondu līdzekļu sadali inovatīvas uzņēmējdarbības un biznesa inkubatoru attīstībai Ekonomikas ministrijā.

Darba grupa uzklausīja Finanšu ministrijas (FM) informāciju par neatbilstībām ES fondu līdzekļu apguvē, kas šobrīd ir 0,5% apmērā no izmaksātā finansējuma jeb 6 miljoni latu. Ministru prezidents norādīja, ka FM ir jāizvērtē tipiskāko līdzšinējo neatbilstību cēloņi pašvaldībās, izglītības iestādēs un valsts iestādēs un jāgatavo priekšlikumi, kā šīs neatbilstības mazināt.

Koalīcijas partiju Sadarbības padomes darba grupa par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumiem ir Ministru prezidenta vadīts darba forums, kurā koalīcijas pārstāvji konceptuāli vienojas par būtiskiem ar ES fondu apguvi saistītiem jautājumiem. 30.maija darba grupas sēde, izskatot atlikušos darba kārtības jautājumus, turpināsies 5.jūnijā.

Zanda Šadre, Ministru kabineta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!