• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pirmajām Jauniešu Saeimas vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2011., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2011. gada 26. maija sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

31.05.2011., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pirmajām Jauniešu Saeimas vēlēšanām

Noslēgušās pirmās Jauniešu Saeimas vēlēšanas, un noskaidroti tie simts jaunieši, kuri tiks aicināti uz Jauniešu Saeimu 3.jūnijā. Vēlēšanu rezultāti publicēti mājaslapā www.jauniesusaeima.lv sadaļā “Kandidātiem”.

Savas kandidatūras dalībai Jauniešu Saeimā bija reģistrējuši 129 jaunieši, par kuriem kopumā atdots vairāk nekā 3000 balsu. Viena no idejām interneta balsojumā ieguvusi 247 balsis, bet vairākiem citiem kandidātiem ir izdevies savai idejai piesaistīt apmēram simts piekritēju.

Pieteikties dalībai jauniešu parlamentā un nobalsot par kandidātu idejām varēja līdz 22.maijam interneta vietnē www.jauniesusaeima.lv. Katram vēlētājam bija
viena balss, taču savu izvēli kampaņas gaitā varēja mainīt. Jauniešu Saeimā iekļuva tie simts jaunieši, kuru idejas guva vislielāko atbalstu.

Salīdzinoši īsajā laikā kopš Jauniešu Saeimas mājaslapas atvēršanas 2.maijā tā apmeklēta vairāk nekā 17 tūkstošus reižu, bet unikālo apmeklētāju skaits pārsniedz 10 tūkstošus. Turklāt visbiežāk lietotāji tajā ienāk, paši ierakstot mājaslapas adresi, nevis caur saitēm. Gandrīz trešā daļa no visiem lapas apmeklētājiem tajā atgriežas atkārtoti.

Tie 100 jaunieši, kuru idejas guvušas vislielāko balsu skaitu, jau 3.jūnijā varēs iejusties deputātu lomās. Jauniešu Saeimas norise būs pietuvināta Saeimas darba ikdienai – plānots darbs nozaru komisijās, Saeimas sēdē ar debatēm un balsošanu. Pēc debatēm Jauniešu Saeimā plānots pieņemt vairākas deklarācijas, kurās ietvertas jauniešiem aktuālas idejas par Latvijas izaugsmi un nākotni.

Jauniešu Saeimas moto ir “Caur pieredzi uz izpratni!”, jo pašu līdzdalība un spēles moments ļauj jauniešiem labāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā. 

Jauniešu Saeimu organizē Latvijas parlaments sadarbībā ar biedrību “Sabiedrība par atklātību “Delna”” un biedrību “Latvijas Bērnu forums”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!