• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par biznesa sadarbības veicināšanu ar Brazīliju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras ministres darba vizīti Gruzijā

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par biznesa sadarbības veicināšanu ar Brazīliju

24.maijā, atklājot paneļdiskusiju "Eksports uz Brazīliju: jaunas iespējas Latvijas uzņēmējiem", Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis uzsvēra, ka Brazīlija pašlaik aktīvi meklē jaunus partnerus ārējos tirgos, tādēļ Latvijas uzņēmējiem ir jārīkojas ātri.

Diskusijas ietvaros Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norādīja, ka, neskatoties uz Brazīlijas attālumu, sadarbības potenciāls ir ļoti liels un tas paver plašas iespējas Latvijas uzņēmējiem.

Iepazīstinot dalībniekus ar Brazīlijas tirgus raksturīgākajām iezīmēm, Latvijas goda konsule Braziljā Līga Briģe uzsvēra, ka Brazīlijas iekšējā tirgus pieprasījums pārsniedz piedāvājumu, paverot perspektīvas arī Latvijas eksportētājiem. Īpaši tika akcentētas iespējas virzīt Brazīlijas tirgū tādas Latvijas preces un pakalpojumus, kas saistīti ar infrastruktūras attīstību, IKT, loģistiku un tranzītu, finanšu sektoru, kā arī ķīmijas, farmācijas un pārtikas nozari.

Savā līdzšinējā pieredzē dalījās Brazīlijas tirgū jau esošie Latvijas uzņēmēji, kas uzsvēra Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli saistībā ar Brazīlijas vēlmi ieņemt lielāku tirgus daļu Eiropas Savienības un Krievijas tirgos. Tāpat par svarīgu aspektu biznesa attiecībās ar Brazīliju Latvijas uzņēmēji minēja valsts amatpersonu klātbūtni attiecību uzsākšanā, kā arī personiskos kontaktus to turpināšanā.

Latvijas uzņēmēju spēja apgūt jaunus eksporta tirgus, tajā skaitā Latīņamerikā, attīstīt starptautisko sadarbību un veidot kontaktus ar ārvalstu sadarbības partneriem atspoguļojas valsts eksporta rādītāju pozitīvā izaugsmē. Tādēļ, lai pārvarētu globālās ekonomiskās krīzes radītās sekas, īpaši nozīmīgi ir attīstīt ciešāku sadarbību ar tirgiem, kurus tās ietekme ir skārusi salīdzinoši mazāk.

Paneļdiskusija tika rīkota apaļā galda diskusiju cikla "Ārlietu dienests Latvijas eksportam" ietvaros saistībā ar jūlijā plānoto Ministru prezidenta Valda Dombrovska vizīti Brazīlijā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!