• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Baltinavas novada ļaudīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2011., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.05.2011., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Baltinavas novada ļaudīm

23.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere pēc Kārsavas novada apmeklējuma viesojās mazākajā Latvijas novadā – Baltinavas novadā. Baltinavieši kuplā skaitā sveica Valsts prezidentu ar muzikālu priekšnesumu, pēc kura Valsts prezidents atzīmēja, ka šāds sveiciens rada pārliecību, ka novads turas uz drošiem un stabiliem pamatiem. Vēršoties pie iedzīvotājiem, V.Zatlers norādīja: "Darba tikums ir tas, kas mums visiem dod pārliecību un spēku. Lai varētu kļūt par patiesiem saimniekiem savā zemē, ir jāmāk otram pateikt gan labus vārdus, gan arī palīdzēt un uzmundrināt."

Iedzīvotāji vēlējās uzzināt valsts pirmās personas domas par pensionēšanās vecuma palielināšanu un medicīniskās palīdzības nodrošināšanas situāciju Latvijā. Tāpat iedzīvotāji izteica neapmierinātību ar pārāk lielo birokrātisko slogu, ko uzliek ES procedūras, kas liedz efektīvi darboties. Iedzīvotāji pauda arī nepieciešamību pēc likumdošanas izmaiņām, kas samazinātu birokrātisko slogu uzņēmējiem un citām institūcijām.

Lai iepazītos ar baltinaviešu aktivitātēm graudkopībā, Valsts prezidents apmeklēja divas zemnieku saimniecības – "Amatnieki" un "Riekstiņi".

Vizītes noslēgumā Valsts prezidents tikās ar novada domes vadību, deputātiem, vietējiem zemniekiem un uzņēmējiem draudzes namā. Sarunas laikā tika pārrunātas novada aktualitātes un apsaimniekošanas problēmas, īpaši attiecībā uz ēku un ceļu remontu. Novada pārstāvji uzsvēra reģionālās politikas nepieciešamību, sevišķi pierobežas zonās un atzīmēja, ka viņi kā savu reģionālo centru redz Rēzekni. Tikšanās laikā tika pārrunāts jautājums par izglītības finansēšanu pierobežas zonā, kā arī kvalitatīvā un bagātā kultūras dzīve novadā.

Pēc vizītes V.Zatlers atzina, ka ir patīkami dzirdēt, ka pašvaldības vadībai ir konkrēts novada attīstības redzējums, idejas un praktiski ierosinājumi. Savukārt Baltinavas novada vadītāja Lidija Siliņa atvadoties norādīja, ka ir svarīgi, ka "Valsts prezidentam ir daudz labu darbu un viņš ir cilvēks starp cilvēkiem", un novēlēja viņam veiksmi balsojumā par nākamo prezidentūras termiņu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!