• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas atmaksām Latvijas budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par reģistrētā bezdarba līmeni aprīlī

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas atmaksām Latvijas budžetā

Latvija starp divdesmit septiņām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm joprojām ierindojas pirmajā vietā pēc Eiropas Komisijas (EK) veiktajām atmaksām valsts budžetā Eiropas Sociālā fonda (ESF) ietvaros, liecina jaunākie apkopotie EK dati maija sākumā.

Savukārt pēc EK atmaksām visu trīs fondu (ESF, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda) ietvaros Latvija starp divpadsmit jaunajām dalībvalstīm ierindojas sestajā vietā.

"Tie ir ļoti labi rezultāti, pat neskatoties uz grūtībām ar privāto un pašvaldību līdzfinansējumu šābrīža ekonomiskajā situācijā, kas parāda, ka ES fondu vienkāršošanas ietvaros saīsinātie maksājumu termiņi un maksājumu plūsmas paātrināšana ir devusi rezultātu," uzsver valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Aleksandrs Antonovs.

Latvijas gadījumā ESF atmaksas lielākoties veido ieguldījums dažādās nodarbinātības atbalsta un augstskolu izglītības programmās, kas Latvijai ir bijis ļoti svarīgs finanšu atbalsts ekonomiskās krīzes laikā.

Kopumā ESF ietvaros līdz šā gada maijam EK Latvijas budžetā (bez avansu maksājumiem) atmaksājusi ~143 miljonus latu, kas ir aptuveni 37% no kopējā piešķīruma Latvijai. Savukārt visu trīs fondu ietvaros EK Latvijas budžetā atmaksājusi ~494 miljonus latu, kar ir ~16% no kopējā piešķīruma.

Savukārt ES fondu projekti līdz maijam apstiprināti par 2,5 miljardiem latu, kas ir ~79% no kopējā perioda piešķīruma, līgumi ar finansējuma saņēmējiem noslēgti par 2,4 miljardiem latu jeb 75%, un finansējuma saņēmējiem izmaksāts 1 miljards latu jeb ~32% no kopējā ES fondu finansējuma.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!