• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2011. gada 11. februāra saistošie noteikumi Nr. 3 "Par maksimālajiem vieglo taksometru pārvadājumu tarifiem Ventspils pilsētā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2011., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.6

Saistošie noteikumi par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Liepājas pilsētā

Vēl šajā numurā

19.05.2011., Nr. 77

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3

Pieņemts: 11.02.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.3

Ventspilī 2011.gada 11.februārī (prot. Nr.3, 11.§)

Par maksimālajiem vieglo taksometru pārvadājumu tarifiem Ventspils pilsētā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Autopārvadājumu likuma 35.panta pirmo daļu,
39.panta piekto daļu

1. Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikta šāda maksimālā maksa (tarifs) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru (neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli):

1.1. taksometra nolīgšanas tarifs (latos) – LVL 0,4098;

1.2. attāluma tarifs par kilometru (latos):

1.2.1. diennakts laikā no plkst. 06.00 ÷ 21.59 – LVL 0,3689 par vienu kilometru;

1.2.2. diennakts laikā no plkst. 22.00 ÷ 05.59 – LVL 0,4098 par vienu kilometru;

1.3. laika tarifs par minūti (santīmos) – LVL 0,0820 par vienu minūti.

2. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu atzīt par spēku zaudējušu Ventspils Sabiedrisko pakalpojumu regulatora 2006.gada 20.novembra lēmumu Nr.06-07 "Par maksimālo maksu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem".

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks sadarbības jautājumos G.Blumbergs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu "Par maksimālo maksu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Ventspils pilsētā" projektam

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz Autopārvadājuma likuma 39.panta piekto punktu, ar saistošajiem noteikumiem tiek noteikta maksimālā maksa pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.

2010.gada 21.decembrī tika apstiprināti MK noteikumi Nr.1141 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 27.maija noteikumos Nr.380 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem"", kas stājas spēkā 2011.gada 1.janvārī un nosaka, ka visos taksometros ir jāizsniedz kases čeks par sniegtajiem pakalpojumiem. Grozījumos arī noteikts, ka ar 2011.gada 1.februāri piemērojams MK noteikumu Nr.380 10.1punkts "Vadītājs braukšanas maksas aprēķinā izmanto atbilstoši normatīvajiem aktiem par metroloģiskajām prasībām taksometra skaitītājiem noteikto normālo aprēķina režīmu D (dubultā tarifa lietošana)". Normālā aprēķina režīms D (dubultā tarifa lietošana) – braukšanas maksas aprēķins, kas ir pamatots ar vienlaicīga laika tarifa un attāluma tarifa lietošanu visā brauciena laikā.

Ventspils pilsētā patlaban ir spēkā 2006.gada 20.novembra Ventspils pilsētas sabiedrisko pakalpojuma regulatora lēmums Nr.06-07 "Par maksimālo maksu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem". Šajā lēmumā nav noteikta maksimālā maksa laika tarifam (santīmi/minūtē).

Tā kā MK noteikumi Nr.380 vairs neparedz maksu par gaidīšanu, pašvaldībām ir jāatceļ maksa par gaidīšanu.

2. Īss projekta satura izklāsts Projekts izstrādāts, pamatojoties uz Autopārvadājuma likuma 39.panta piekto punktu.

Noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt taksometru nozares sakārtošanu un taksometru pakalpojumu ņēmēju aizsardzību atbilstoši MK noteikumiem Nr.380. Līdz ar to Ventspils pilsētas saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt maksimālo maksu laika tarifam par minūti – 0,0820 LVL/minūtē (neiekļaujot PVN) un atcelt maksu par gaidīšanu (stāvēšanu) LVL/stundā.

Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā patlaban ir spēkā šādas maksimālās maksas pasažieru pārvadājumiem ar viegliem taksometriem (iekļaujot PVN):

• par braukšanu (attāluma tarifs):

– diennakts laikā no plkst. 6.00-21.59 – 0,45 LVL/km

– diennakts laikā no plkst. 22.00-5.59 – 0,50 LVL/km

• nolīgšanas maksa 0,50 LVL

• par gaidīšanu – 6,00 LVL/stundā.

Nav noteikta maksimālā maksa laika tarifam par minūti (santīmos).

Laika tarifu par minūti iegūst, maksimālo maksu par gaidīšanu 6,00 LVL/stundā izdala ar 60 minūtēm un iegūst 0,10 LVL/minūtē. No 0,10 LVL atskaitot PVN likmi 22%, iegūst 0,0820 LVL.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts nerada tiešu ietekmi uz pašvaldības budžetu.

Saistošo noteikumu izpildīšanā nav nepieciešamas jaunas darba vietas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijās Projekts regulēs maksimālo maksu braukšanai ar vieglajiem taksometriem Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā. Dubultā tarifa ieviešanas teorētiski var palielināt brauciena maksu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Informāciju par šiem saistošajiem noteikumiem var iegūt, vēršoties Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā, Jūras ielā 36, Ventspilī, tālr.63601271.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes laikā ir veiktas konsultācijas ar Ventspils vieglo taksometru pārvadāšanas uzņēmumiem, LR Satiksmes ministriju un Autotransporta direkciju. Izmantotais sabiedrības līdzdalības veids – konsultatīvas pārrunas. Sabiedrības pārstāvji nav izteikuši priekšlikumus.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks sadarbības jautājumos G.Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!