• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Kocēnu novada iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Kocēnu novada iedzīvotājiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere 13.aprīlī viesojās Kocēnu novadā, lai iepazītos ar novada aktualitātēm un apmeklētu desmitos novadu grāmatu svētkus Dikļos.

V.Zatlers Kocēnu novada domes Dzimtsarakstu zālē atklāja Latvijas valsts augstāko apbalvojumu izstādi, kas būs atvērta aplūkošanai visiem novada iedzīvotājiem.

Pie Kocēnu novada domes Valsts prezidents tikās ar Kocēnu novada iedzīvotājiem, no kuriem vairums bija bērni un jaunieši, tajā skaitā arī bērnudārza “Auseklītis” audzēkņi, kā arī skauti un gaidas. Jokojot V.Zatlers norādīja, ka, spriežot pēc iedzīvotājiem, kas šeit sapulcējušies, Kocēnu novads ir pats jaunākais Latvijā.

Uzrunājot Kocēnu iedzīvotājus, viņš norādīja: “Latvijā nav divu vienādu novadu. Tie ir cits par citu krāšņāki, skaistāki un bagātāki. Mums ir skaista un bagāta zeme, un mums atliek tikai skaisti un bagāti dzīvot.”

Vēlāk Valsts prezidents devās uz Kocēnu kultūras namu, lai tiktos ar novada uzņēmējiem un zemnieku saimniecību īpašniekiem. Sarunā Valsts prezidents interesējās par bezdarba situāciju novadā un kā novads attīstās pēc administratīvi teritoriālās reformas. Viņš arī vēlējās uzzināt uzņēmēju viedokli par to, pēc kādiem kritērijiem reģionālā reforma būtu jāvērtē.

Tiekoties ar novada uzņēmējiem un zemniekiem, tika pārrunāts bezdarba jautājums un kvalificēta darbaspēka trūkums novadā. Uzņēmēji atzīmēja, ka profesionāli tehnisko skolu tehniskā bāze ir novecojusi un jāpārstrādā programmas, lai jaunieši būtu gatavi darbam ar mūsdienīgām tehnoloģijām. Tajā pašā laikā uzņēmēji atzina, ka trūkst komunikācijas starp profesionālajām skolām un uzņēmējiem. Tikšanās laikā tika pārrunāts arī ceļu stāvoklis novadā un situācija ar nepietiekamo finansējumu to uzturēšanai.

“Reģionālās vizītes man dod priekšstatu par konkrēto novadu. Pēc tikšanās ar Kocēnu iedzīvotājiem, uzņēmējiem un zemniekiem man ir skaidrs, ka Kocēnu novads ir vērsts uz attīstību,” atzina Valsts prezidents.

Vizītes turpinājumā V.Zatlers devās uz Dikļiem, lai piedalītos Lauku bibliotēku atbalsta biedrības organizētajos desmitajos novadu grāmatu svētkos un tiktos ar iedzīvotājiem. Valsts prezidents un Latvijas Vēsturnieku komisija ir desmito novadu grāmatu svētku atbalstītāji un regulāri pasniedz grāmatu dāvinājumus novadu bibliotēkām un lauku skolām.

Lauku bibliotēku atbalsta biedrības priekšsēdētāja Biruta Eglīte pauda lepnumu par Valsts prezidenta atbalstu un grāmatu dāvinājumiem lauku bibliotēkām un atzina, ka “Latvijas sabiedrībai tik atvērts prezidents nav bijis, tāpēc visi turam īkšķus, lai arī turpmākos četrus gadus varētu strādāt kopā ar jums”. Atbalstu V.Zatlera atkārtotai ievēlēšanai prezidenta amatā pauda arī vairāki Kocēnu novada iedzīvotāji.

Uzrunājot iedzīvotājus, desmitajos novadu grāmatu svētkos, Valsts prezidents atzīmēja: “Šis ir īpašs mirklis, kad var apvienot divas lietas – tikšanos ar jums un tikšanos ar grāmatu. Grāmatas ir bijušas tās, kas palīdzēja mums pārvarēt tos 50 gadus, kad nebija mūsu valsts. Tas bija laiks, kad smēlāmies patriotismu grāmatās.”

Tikšanās laikā iedzīvoji vēlējās uzzināt V.Zatlera domas par dubultpilsonības jautājumu, iespējam valstī nodrošināt darbu savā specialitātē un interesējās par gaidāmajiem referendumiem valodas jautājumos. Runājot par Eiropas Savienības līdzmaksājumiem lauksaimniekiem, prezidents atzīmēja, ka ir jādara viss iespējamais, lai maksājumi jaunajās dalībvalstīs tiktu pietuvināti pārējo dalībvalstu maksājumu līmenim.

Iedzīvotāji Valsts prezidentam jautāja arī par demogrāfijas situācijas uzlabošanu Latvijā, un V.Zatlers iepazīstināja ar vairākiem viņa piedāvātajiem pasākumiem demogrāfijas situācijas uzlabošanai, norādot, ka viņš ir atvērts arī iedzīvotāju ierosinājumiem situācijas uzlabošanai.

Pēc tikšanās ar iedzīvotājiem Valsts prezidents sasveicinājās ar Zemessardzes 22.kājnieku bataljona zemessargiem.

Valsts prezidents iepazinās ar uzņēmuma “Milda” ražošanas procesu un apskatīja zemnieku saimniecību “Mazdzērvītes”. Viņš apmeklēja arī Zilo kalnu un apskatīja BMX trasi. Pirmo latviešu Dziedāšanas svētku norises vietā Neikenkalnā Valsts prezidents tikās ar Kocēnu novada izglītības iestāžu koru nometnes dalībniekiem. Savukārt, dodoties uz Dziesmusvētku promenādi, Valsts prezidents uzklausīja īsu vēsturisku stāstījumu par norises vietu un vēsturiskajiem notikumiem. Dziesmusvētku promenādē Valsts prezidents ar dzīvesbiedri iestādīja pīlādzīti.

Dienas turpinājumā Valsts prezidents tikās ar Kocēnu novada domes deputātiem un viesojās selekcionāra Mārtiņa Erminasa tulpju dārzā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!