• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar "Saskaņas centra" frakcijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230221

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar "Visu Latvijai!–TB/LNNK" frakcijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar “Saskaņas centra” frakcijas pārstāvjiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Tikko man bija tikšanās ar “Saskaņas centra” deputātu grupu, kas pamatā bija jautājumu un atbilžu sesija. Jautājumu bija ļoti daudz. Praktiski katrs deputāts uzdeva savu jautājumu. Atbildes, es ceru, bija izsmeļošas un apmierināja deputātu kungus, un sarunu mēs beidzām tad, kad arī jautājumi beidzās.

Jautājums: Kas bija tie jautājumi, kas visvairāk interesēja?

V.Zatlers: Protams, tie bija jautājumi, kas interesē viņu vēlētājus. Bija daudz jautājumu par to, kā virzīsies sabiedrības saliedēšanas process Latvijā, kāds ir mans redzējums, kā tas atšķiras no citu politiķu redzējumiem. Vēlreiz uzsvēru, ka runāju par saliedēšanu, nevis integrāciju. Manuprāt, šis termins piedod zināmu piederību un arī daudz lielāku vēlēšanos iesaistīties šajā procesā. Daudz bija ekonomisko jautājumu – par investīciju piesaisti, par Latgales attīstību. Jautājumu spektrs bija no A līdz Z. Grūti iedomāties, kura tēma šodien netika skarta.

Jautājums: Jūs tagad šo tikšanos varat salīdzināt ar to, kas bija pagājušajā nedēļā ar koalīcijas partijām. Vai gaisotne bija atšķirīga, citāda?

V.Zatlers: Vispirms es gribu to salīdzināt ar “Saskaņas centra” frakciju pirms četriem gadiem. Šoreiz man tika uzdoti daudz tiešāki, daudz politiķa profesijai atbilstošāki jautājumi. Tie bija arī daudz konkrētāki. Protams, ir atšķirība starp pozīciju un opozīciju. Tas jautājumu loks, par ko vēlas runāt opozīcija, ir atšķirīgs.

Jautājums: Un gaisotne?

V.Zatlers: Gaisotne – ļoti, ļoti racionāla, ar vēlēšanos skaidrot jautājumus, noskaidrot manu viedokli. Droši vien arī viņi paudīs savu viedokli par mani.

Jautājums: Saprotams, ka “Saskaņas centra” balsis būs tās, kas, ļoti iespējams, izšķirs, vai jūs nonāksit otrreiz savā amatā. Vai “Saskaņas centrs” šodien nemēģināja sākt tirgoties?

V.Zatlers: Gods un slava – nemēģināja tirgoties, jo vairāk jautājumi tomēr bija vērsti uz praktiskām lietām, uz valsts attīstību, uz sabiedrības attīstību. Ļoti maz bija jautājumu par to, kas ir noticis pēdējos četros gados, lai gan arī bija vēlēšanās uzzināt, kāds būs turpinājums.

Jautājums: Viņi apsolīja kaut ko – kā viņi balsos?

V.Zatlers: Par balsošanu mēs nerunājām nevienu vārdu. Bija ļoti korekta tikšanās.

Jautājums: Jūs jau vakar tikāties arī ar Urbanoviča kungu – kāpēc vēl pirms šodienas tikāties?

V.Zatlers: Šī ir tāda prakse – uzzināt, ko frakcija vēlas uzzināt, kā tā vēlas būvēt savu sarunu ar Valsts prezidentu un nosacīti arī ar Valsts prezidenta amata kandidātu. Katrai frakcijai ir drusku atšķirīgi uzstādījumi. Mēs redzēsim pēc tam, kad viss būs beidzies, būs arī atšķirīgi paziņojumi no viņiem un arī veids, kā viņi redz šo tikšanos. Tā ir sagatavošanās tikties.

Jautājums: Viņi izteica vēlmi nonākt valdībā un nelūdza jūsu palīdzību tā nodrošināšanā?

V.Zatlers: Jebkura opozīcija vienmēr izsaka vēlmi un arī darbojas ar tādu mērķi, lai kādreiz nonāktu valdībā. Bet, protams, man netika izteiktas nekādas prasības vai nosacījumi, jo šī tiešām bija domu apmaiņa par politisko un ekonomisko situāciju, kāda šobrīd ir Latvijā.

Jautājums: Bet kā jums liekas, vai būs jums “Saskaņas centra” atbalsts, vai tomēr nē?

V.Zatlers: Es būšu ļoti korekts – mēs tiešām par šīm lietām nerunājām, un arī viņi bija ļoti korekti un arī neko man nejautāja un neprasīja.
 

Valsts prezidenta preses dienesta preses iespējas transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Saeimas politisko partiju apvienības “Saskaņas centrs” frakcijas pārstāvjiem 10.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!