• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par sadarbību ar Beļģijas franču kopienu un Valonijas reģionu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par aktuāliem kopējās tirdzniecības politikas jautājumiem

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par sadarbību ar Beļģijas franču kopienu un Valonijas reģionu

11.maijā Briselē notika Latvijas un Briseles franču kopienas un Valonijas reģiona pastāvīgās apvienotās komitejas sēde, kuras noslēgumā Latvijas puses pilnvarotais pārstāvis Ārlietu ministrijas Eiropas lietu departamenta direktors Indulis Ābelis un Beļģijas franču kopienas un Valonijas reģiona apvienotā ārlietu dienesta ģenerālinspektors Šarls Etjēns Lagass parakstīja abu pušu darba programmu 2011.– 2013.gadam.

Darba programma veido ietvaru Latvijas un Valonijas–Briseles sadarbībai turpmākajos gados šādās jomās: izglītība, kultūra, zinātne un tehnoloģijas, vide, daba un enerģētika, ES integrācija, kultūru daudzveidība un teritoriju attīstība.

Programmā ietverta abu pušu kopīgu pasākumu sagatavošana, Rīgai un Monsai gatavojoties kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētām attiecīgi 2014. un 2015.gadā. Tāpat sadarbība paredz arī pieredzes un labās prakses apmaiņu, Latvijai gatavojoties uzņemties ES Padomes prezidējošās valsts pienākumus 2015.gada pirmajā pusē (Beļģija savukārt prezidēja ES 2010.gada otrajā pusgadā). Programmā nozīmīga loma atvēlēta Latvijas un Valonijas–Briseles ekspertu apmaiņai un kopīgu projektu īstenošanai zinātnes un tehnoloģiju attīstībai, lai vairotu konkurētspēju un uz rezultātiem balstītu zinātnisko pētījumu vērtību.

Latvijas un Beļģijas franču kopienas un Valonijas reģiona darba programma ir izstrādāta saskaņā ar 2002.gada 12.jūlijā Rīgā parakstīto abu pušu sadarbības līgumu. No Latvijas abu pušu apvienotās komitejas sastāvā ir iekļauti Ārlietu, Ekonomikas, Izglītības un zinātnes, Kultūras, Labklājības, VARAM, Veselības un Zemkopības ministrijas pārstāvji. Nākamā Latvijas un Valonijas–Briseles pastāvīgās apvienotās komitejas sēde notiks 2014.gada pirmajā pusgadā Rīgā.

Ministrijas Preses
un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!