• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 3. maija noteikumi Nr. 343 "Dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistra vešanas un aktualizēšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230149-dzivojamo-maju-parvaldnieku-registra-vesanas-un-aktualizesanas-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.345

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 4.novembra noteikumos Nr.921 "Noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju grupu atzīšanu, to darbības nosacījumiem un kontroli, kā arī kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu ražotāju...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 343

Pieņemts: 03.05.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.343

Rīgā 2011.gada 3.maijā (prot. Nr.28 5.§)

Dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistra vešanas un aktualizēšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 18.panta piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistra (turpmāk –reģistrs) vešanas un aktualizēšanas kārtību, reģistram iesniedzamos dokumentus un to iesniegšanas termiņus, kā arī par reģistra vešanu atbildīgo amatpersonu.

2. Pārvaldnieku reģistru ved un aktualizē Ekonomikas ministrija. Par reģistra vešanu atbildīgo amatpersonu norīko Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs.

3. Reģistra pārzinis ir Ekonomikas ministrija.

4. Reģistrā ieraksta Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā norādītās ziņas, ievērojot normatīvo aktu prasības par fizisko personu datu aizsardzību.

5. Reģistra pārzinis nodrošina iespēju ikvienam elektroniski bez maksas saņemt datus par dzīvojamo māju pārvaldniekiem, ievērojot normatīvo aktu prasības par fizisko personu datu aizsardzību. Attiecīgo informatīvo pakalpojumu tīmekļa vietnes adrese ir norādīta Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārziņā esošajā Publisko pakalpojumu katalogā.

II. Reģistrācijai iesniedzamās ziņas un dokumenti

6. Pirmreizējai reģistrācijai reģistrā persona, kas atbilst Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā pārvaldniekam izvirzītajām prasībām un ir noslēgusi pārvaldīšanas līgumu ar dzīvojamās mājas īpašnieku, dzīvokļu īpašnieku veidota sabiedrība vai biedrība, kas uz dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmuma pamata pārvalda dzīvojamo māju, vai persona, kura vēlas piedāvāt pārvaldnieka pakalpojumus (turpmāk – pārvaldnieks), iesniedz Ekonomikas ministrijā:

6.1. iesniegumu par reģistrāciju reģistrā (1.pielikums);

6.2. dokumentu, kas apliecina pārvaldnieka vai tā darbinieku kvalifikāciju (apliecinātu kopiju).

7. Pārvaldniekam ir pienākums informēt Ekonomikas ministriju par reģistrā ierakstīto ziņu izmaiņām mēneša laikā pēc attiecīgo izmaiņu izdarīšanas.

8. Ja reģistrā ierakstītās ziņas ir mainījušās, pārvaldnieks iesniedz Ekonomikas ministrijā iesniegumu, aizpildot sadaļas, kas attiecas uz aktualizējamām ziņām, kā arī, ja nepieciešams, izmaiņas apliecinošus dokumentus.

9. Ekonomikas ministrija ir tiesīga pieprasīt pārvaldniekam iesniegt dokumentus, kas apliecina iesniegumā norādīto ziņu patiesumu.

III. Reģistra vešanas un aktualizēšanas kārtība

10. Pārvaldnieku reģistrē vai iesniegtās ziņas reģistrā aktualizē, ja pārvaldnieka iesniegtais iesniegums ir aizpildīts pilnīgi un tajā norādītās ziņas ir patiesas.

11. Par reģistrāciju vai reģistrā iesniegto ziņu aktualizāciju Ekonomikas ministrija rakstiski paziņo pārvaldniekam mēneša laikā no reģistrācijas vai iesniegto ziņu aktualizācijas dienas.

12. Ja Ekonomikas ministrija konstatē, ka pārvaldnieka iesniegtais iesniegums ir aizpildīts nepilnīgi vai tajā norādītās ziņas ir nepatiesas, Ekonomikas ministrija rakstiski informē iesniedzēju, ka ieraksta izdarīšana tiek atlikta uz mēnesi no iesnieguma saņemšanas dienas, un norāda iesniedzamos dokumentus.

13. Ja pārvaldnieks šo noteikumu 12.punktā minētajā termiņā Ekonomikas ministrijas norādītos dokumentus neiesniedz, Ekonomikas ministrija attiecīgo ierakstu reģistrā neveic.

14. Pārvaldnieks, kas ir reģistrēts reģistrā, bet vairs nesniedz vai nepiedāvā pārvaldīšanas pakalpojumus, iesniedz Ekonomikas ministrijā iesniegumu par izslēgšanu no reģistra (2.pielikums).

15. Ja pārvaldnieks tiek izslēgts no reģistra, Ekonomikas ministrija reģistrā iekļautās ziņas par attiecīgo pārvaldnieku ievieto reģistra arhīva datubāzē.

16. Reģistra datubāzē iekļautās ziņas Ekonomikas ministrija glabā pastāvīgi, bet reģistra arhīva datubāzē iekļautās ziņas – 10 gadus pēc attiecīgo ziņu iekļaušanas reģistra arhīva datubāzē. Pēc glabāšanas termiņa beigām reģistra arhīva datubāzē iekļautās ziņas Ekonomikas ministrija izdzēš.

IV. Noslēguma jautājums

17. Dzīvokļu īpašnieku biedrības vai sabiedrības, kuras ir reģistrētas reģistrā, informāciju par pārvaldīšanas līgumiem, kas jānoformē rakstiski līdz 2011.gada 31.decembrim, iesniedz līdz 2012.gada 1.maijam.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 3.maija
noteikumiem Nr.343

Iesniegums par reģistrāciju dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistrā

Pirmreizējā reģistrācija

Ziņu aktualizācija 

(vajadzīgo atzīmēt ar X)

  (pārvaldnieka vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai))

(personas kods (fiziskai personai) vai reģistrācijas numurs (juridiskai personai), tālrunis, e-pasts)

Vēlamais turpmākās saziņas veids:

izmantojot pasta pakalpojumus 

izmantojot elektroniskos sakarus 

(vajadzīgo atzīmēt ar X)

Pārvaldnieka adrese turpmākai saziņai (nenorāda, ja adrese turpmākai saziņai sakrīt ar deklarēto dzīvesvietu vai juridisko adresi)

 

Pārvaldnieka piedāvātie pakalpojumu veidi

 

Pakalpojumu sniegšanas teritorija

 
Pārvaldnieka kvalifikācija vai pārvaldnieka darbinieku kvalifikācija

Ziņas par noslēgtajiem pārvaldīšanas līgumiem

Nr.
p.k.

Dzīvojamās mājas adrese

Pārvaldīšanas līguma termiņš

Atbildīgais darbinieks

1.

     

2.

     

3.

     

Pārvaldnieks  

(vārds, uzvārds)

   
 

(paraksts*)

   
 

(datums*)

Piezīme.

 *  Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Ekonomikas ministrs A.Kampars



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 3.maija
noteikumiem Nr.343

Iesniegums par izslēgšanu no dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistra

Lūdzu izslēgt no dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistra

  (pārvaldnieka vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai))

(personas kods (fiziskai personai) vai reģistrācijas numurs (juridiskai personai))

Izslēgšanas pamatojums
Izslēgšanas datums*  

Pārvaldnieks  

(vārds, uzvārds)

   
 

(paraksts**)

   
 

(datums**)

Piezīmes.

1. * Vēlamais izslēgšanas datums.

2. **  Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Ekonomikas ministrs A.Kampars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!