• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par migrāciju Dienvidu kaimiņvalstu reģionā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2011., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230036

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārvalstīs iesniegto Latvijas vīzu pieteikumu skaitu

Vēl šajā numurā

13.05.2011., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par migrāciju Dienvidu kaimiņvalstu reģionā

12.maijā Briselē notika Eiropas Savienības (ES) ārkārtas Tieslietu un iekšlietu ministru padomes (Padome) sanāksme, kurā Latvija piedalījās diskusijās, kā arī informēja dalībvalstis par savu pozīciju par Padomē izskatāmo jautājumu “Dienvidu kaimiņvalstu reģions – Komisijas paziņojums par migrāciju”. Padomes sanāksmē Latviju pārstāvēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone.

Ievērojot pašreiz aktuālo situāciju Vidusjūras reģionā kā būtiskākos nosacījumus Eiropas Savienības migrācijas politikas tālākai attīstībai, Latvija savā pozīcijā izceļ nepieciešamību nodrošināt visaptverošu un sabalansētu pieeju, ietverot gan pasākumus legālās migrācijas un starptautiskās aizsardzības iespēju pilnveidošanai, gan cīņas ar nelegālo imigrāciju stiprināšanas pasākumus, kā arī stiprinot sadarbību migrācijas plūsmu pārvaldībā ar trešajām valstīm, kas ir migrācijas izcelsmes un tranzīta valstis.

Liela nozīme efektīvai cīņai ar nelegālo imigrāciju ir efektīvas izraidīšanas politikas esamība un darbība. Tāpēc Latvija īpaši pozitīvi vērtē Komisijas ziņojumā ietvertos pasākumus izraidīšanas politikas stiprināšanai un aicina Komisiju pievērst šim aspektam īpašu uzmanību.

Nesenie notikumi saistībā ar migrantu plūsmām no Dienvidu kaimiņreģiona valstīm ir izgaismojuši vairākus trūkumus Šengenas līguma darbībā. Latvija ir gatava diskutēt par iespējamiem kompensējošiem mehānismiem, lai novērstu un mazinātu šos trūkumus, taču jebkuras izmaiņas Šengenas līguma darbības nosacījumos ir ļoti rūpīgi jāizvērtē, jo Šengenas zonas izveide ir viens no nozīmīgākajiem ES sasniegumiem, kas garantē brīvu personu kustību Šengenas zonā. Vienlaikus ir jāseko līdzi aktuālās situācijas attīstībai, ievērojot Latvijas iespējas izvērtēt papildu pasākumu nepieciešamību.

Lai izrādītu solidaritāti valstīm, kas saskaras ar pastiprinātu imigrantu pieplūdumu, Latvija paredz palielināt iesaistīšanos FRONTEX īstenotajās kopējās operācijās, piemēram, piedāvājot savu helikopteru ar apkalpi, kā arī paredz nodrošināt Latvijas ekspertu dalību Eiropas Patvērumu atbalsta biroja ekspertu komandu darbā. Šobrīd kā eksperti piedalās Valsts robežsardzes amatpersonas, taču papildus Latvija varētu iesaistīt arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes amatpersonas.

FRONTEX operācijās piedalās 26 Latvijas robežsargi, divi mobilās videonovērošanas kompleksi un divas laivas.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!