• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par iespēju studentiem pieteikties praksē NATO štābā Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2011., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrija: Par nostāju Eiropas Padomes Ministru komitejas 121.sesijā

Vēl šajā numurā

13.05.2011., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par iespēju studentiem pieteikties praksē NATO štābā Briselē

Līdz 20.maijam Latvijas augstskolu studentiem ir iespēja pieteikties praksē NATO štābā Briselē, Beļģijā.

Programmas mērķis ir daudznacionālā darba vidē veicināt jauniešu zināšanas un izpratni par NATO un starptautiskās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem, tādējādi sekmējot jauniešos izpratni par NATO politisko un militāro lēmumu pieņemšanas procesa izpratni, kā arī NATO dalībvalstīs paplašinot izpratni par organizāciju.

Pieteikties NATO programmai aicināti NATO dalībvalstu pilsoņi – augstskolu studenti, sākot no 3.kursa, vai augstskolu absolventi (ja no bakalaura grāda iegūšanas brīža nav pagājis vairāk kā gads), kuri pieteikšanās brīdī sasnieguši 21 gadu vecumu un brīvi pārvalda vismaz vienu no NATO oficiālajām valodām – angļu vai franču, ar padziļinātu interesi par NATO un valsts aizsardzības un drošības politikas jautājumiem.

Prakse tiek piedāvāta NATO štāba NATO Drošības birojā, kā arī Aizsardzības politikas un plānošanas, Politisko lietu un drošības politikas, Izpildvadības, Publiskas diplomātijas, Operāciju un Aizsardzības spēju attīstības struktūrvienībās.

Prakses uzdevumi būs atkarīgi no studentu iepriekšējās darba un studiju pieredzes, kā arī no izvēlētās prakses vietas. Iepriekšējos gados praktikanti ir veikuši dažādus pētījumus, mediju analīzi, piedalījušies padomes un komiteju sanāksmēs un konferencēs, snieguši atbalstu tehniskajiem un administratīvajiem dienestiem, sabiedriskajām attiecībām, kā arī piedalījušies NATO oficiālu dokumentu gatavošanā.

Praktikanti saņems atalgojumu – 800 eiro mēnesī, kā arī viņiem tiks atmaksāta biļete lidojumam uz Briseli un atpakaļ. Uzturēšanās izmaksas jāsedz praktikantam.

NATO jau no 2004.gada reizi gadā aicina dalībvalstu studentus pieteikties šajā programmā un iegūt prakses iespējas NATO galvenajā štābā. Prakses kandidātu atlase sāksies jūlijā. Visiem kandidātiem elektroniski tiks izsūtīta informācija. Prakses ilgums ir seši mēneši.

Plašāka informācija par prakses programmu pieejama NATO mājaslapā ?ww.nato.int/cps/en/natolive/71157.htm.

Lai iesniegtu pieteikumu, interesentiem elektroniski (telefoniski pieteikumi vai pieteikumi, kas saņemti pa e-pastu un faksu, netiks izskatīti) jāiesniedz tiešsaistē aizpildīta pieteikuma veidlapa, CV un motivācijas vēstule, kurā jānorāda, kāpēc kandidāts vēlas pieteikties praksē NATO galvenajā štābā, sniedzot pamatojumu, kāpēc viņš kandidē praksei konkrētā struktūrvienībā.

Ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!