• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2011. gada 29. marta saistošie noteikumi Nr. 118 "Par maksimālo maksu (tarifiem) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru Rīgā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2011., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Satversmes tiesas spriedums

Par Operatīvās darbības likuma 7.panta piektās daļas atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 96.pantam un Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 13.pantam un Operatīvās darbības likuma 35.panta pirmās daļas pirmā teikuma atbilstību Latvijas Republikas Satversmes...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

13.05.2011., Nr. 74

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 118

Pieņemts: 29.03.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.118

Rīgā 2011.gada 29.martā (prot. Nr.52, 7.§)

Par maksimālo maksu (tarifiem) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru Rīgā

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 39.panta piekto daļu
un likuma "Par pašvaldībām" 44.panta 4.punktu

1. Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikta šāda maksimālā maksa (tarifs) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru:

1.1. taksometra nolīgšanas tarifs – Ls 1,50 (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli);

1.2. attāluma tarifs – Ls 0,50 par kilometru (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli);

1.3. laika tarifs – Ls 0,10 par minūti (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli).

2. Šo saistošo noteikumu izpildi kontrolē Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests.

3. Par šo saistošo noteikumu neievērošanu fiziskajām personām var uzlikt administratīvo sodu Ls 50, bet juridiskajām personām – Ls 150. Sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolus un pieņemt lēmumus par administratīvā soda uzlikšanu ir tiesīgas Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta amatpersonas.

4. Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta izdotos administratīvos aktus privātpersona var apstrīdēt pie Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu privātpersona var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

5. Atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2005.gada 15.novembra saistošos noteikumus Nr.28 "Par maksimālajiem vieglo taksometru pārvadājumu tarifiem Rīgā".

6. Rīgas domes Satiksmes departaments ir atbildīgs par šo saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

7. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Rīgā 2011.gada 5.aprīlī



 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2011.gada 29.marta saistošajiem noteikumiem Nr.118 "Par maksimālo maksu (tarifiem) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru Rīgā"

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi sagatavoti, pamatojoties uz Autopārvadājumu likuma 39.panta piekto daļu un likuma "Par pašvaldībām" 44.panta 4.punktu.

Pamatojoties uz Autopārvadājumu likuma 39.panta piektajā daļā paredzēto deleģējumu pašvaldībai noteikt maksimālo maksu (tarifus), saistošie noteikumi nosaka maksimālo maksu (tarifus) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Tarifu veidi saistošajos noteikumos iekļauti atbilstoši Ministru kabineta 2008.gada 27.maija noteikumu Nr.380 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem" terminoloģijai, ņemot vērā to, ka braukšanas maksas aprēķinā vieglo taksometru pārvadājumos no 2011.gada 1.februāra būs jālieto normālais aprēķina režīms D (dubultais tarifs) – braukšanas maksas aprēķins, kas pamatots ar vienlaicīgu laika tarifa un attāluma tarifa lietošanu visā brauciena laikā.

Pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 44.panta 4.punktu, saistošie noteikumi paredz, ka Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta amatpersonas par saistošajos noteikumos paredzētās maksimālās maksas (tarifa) neievērošanu ir tiesīgas uzlikt administratīvo sodu fiziskajām personām Ls 50, bet juridiskajām personām – Ls 150.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Pašreiz maksimālā maksa (tarifi) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ir noteikta ar Rīgas domes 2005.gada 15.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.28 "Par maksimālajiem vieglo taksometru pārvadājumu tarifiem Rīgā", kuros paredzēts maksimālais tarifs iekāpšanai, braukšanai un stāvēšanai (gaidīšanai) maršruta laikā.

2010.gada 21.decemrī ir pieņemti Ministru kabineta noteikumi Nr.1141 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 27.maija noteikumos Nr.380 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem"". Šie noteikumi paredz, ka ar 2011.gada 1.februāri braukšanas maksas aprēķinā izmanto atbilstoši normatīvajiem aktiem par metroloģiskajām prasībām taksometra skaitītājiem noteikto normālo aprēķina režīmu D (dubultā tarifa lietošana) – braukšanas maksas aprēķinā jāpiemēro taksometra nolīgšanas tarifs, attāluma tarifs un laika tarifs. Ņemot vērā to, ka Ministru kabineta 2008.gada 27.maija noteikumu Nr.380 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem" redakcijā, kas bija spēkā līdz 2011.gada 1.februārim, nebija paredzēta laika tarifa izmantošana (braukšanas maksas aprēķināšana par braucienā pavadīto laiku), nepieciešams precizēt maksimālo maksu (tarifus) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru atbilstoši Ministru kabineta noteikumu grozījumos paredzētajai terminoloģijai.

Likuma "Par pašvaldībām" 44.panta 4.punkts paredz, ka dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus, paredzot administratīvo atbildību par to pārkāpšanu, ja tas nav paredzēts likumos, par citiem likumos un Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem jautājumiem. Ar 2010.gada 4.februāra likumu "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" no kodeksa tika izslēgts 158.1pants, kas paredzēja administratīvo atbildību par vieglo taksometru pārvadājumu tarifu pārkāpšanu. Līdz ar to pašreiz administratīvā atbildība par vieglo taksometru pārvadājumu maksimālās maksas (tarifu) pārkāpšanu likumos nav paredzēta, un, ņemot vērā Autopārvadājumulikuma 39.panta piektajā daļā iekļauto deleģējumu, dome ir tiesīga saistošajos noteikumos noteikt administratīvo atbildību par maksimālās maksas (tarifu) pārkāpšanu.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Šo jomu neskar.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecināms uz vieglo taksometru pārvadātājiem, kuriem Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija izsniedz licences un kuri veic pārvadājumus Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu pieņemšana nemainīs esošās administratīvās procedūras.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Maksimālās maksas (tarifu) apmērs noteikts, konsultējoties ar nozares nevalstiskajām organizācijām – Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociāciju, Taksometru pārvadājumu nozares darba devēju organizāciju, Latvijas vieglo taksometru nozares darba devēju organizāciju, Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrību, kā arī ņemot vērā Rīgai piegulošo teritoriju pašvaldību – Mārupes novada domes un Jūrmalas domes atbildīgo amatpersonu viedokli.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!