• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jaunzēlandes vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2011., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kipras vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

12.05.2011., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jaunzēlandes vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 10.maijā, tiekoties ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pīteru Raideru, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē, pārrunāja iespējas veicināt Latvijas un Jaunzēlandes sadarbību ekonomikā, kultūrā, zinātnē, izglītībā un tūrismā.

“Neskatoties uz to, ka mūsu valstis ir tālu, mūsu cilvēkus tomēr vieno vēsturiskas saites,” pauda A.Klementjevs, sveicot vēstnieku Saeimas namā. Viņš atgādināja, ka Jaunzēlandē dzīvo gandrīz 200 ģimenes, kas no Latvijas Jaunzēlandē ieceļojušas gan Otrā pasaules kara laikā, gan arī vēlāk.

Pārrunājot abu valstu attiecības, A.Klementjevs akcentēja, ka Latvijas un Jaunzēlandes līdzšinējā sadarbība ir labs pamats tās turpmākai paplašināšanai. Viņš īpaši uzteica veiksmīgo sadarbību ekonomikā, minot, ka šobrīd darbojas aptuveni 90 kopuzņēmumi un Latvija gatava turpināt šo sadarbību. Viens no mūsu ekonomikas stūr­akmeņiem, kas Jaunzēlandes uzņēmējiem varētu šķist interesants, ir stratēģiski izdevīga atrašanās vieta un uzkrātā pieredze tranzīta jomā, pauda A.Klementjevs. Vēstnieks piekrita, ka Latvija ir būtisks tranzīta punkts uz citām valstīm un šis potenciāls jāturpina attīstīt. A.Klementjevs arī pauda cerību, ka Rīga un citas Baltijas pilsētas varētu kļūt par iecienītu galamērķi tūristiem no Jaunzēlandes.

Apspriežot kultūras sakarus, Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu par Jaunzēlandes fotogrāfa Krega Potona fotoizstādi, kas pērn norisinājās Rīgā, kā arī apmaiņas programmu, kas jau trīs gadus Latvijas jauniešiem dod iespēju mācīties un strādāt Jaunzēlandē. Viņš pauda gatavību arī nākotnē stiprināt Latvijas un Jaunzēlandes saites dažādās jomās.

Tikšanās laikā pārrunātas arī ciešākas parlamentārās sadarbības iespējas, kā arī abpusēji veiksmīgā sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!